Met de Range Rover Velar SVAutobiography is het brute topmodel gearriveerd

Redactie 5 Feb 2019 Machines

Een jaar geleden werd de Range Rover Velar uitgeroepen tot mooiste auto van 2018. Daar hadden we destijds niet veel op tegen. Het enige wat nog wel verbetering in zat, was wat er onder de kap te vinden was. Een 2,0 liter P300 was het beste wat je kon kiezen en dat was helemaal niet onaardig, maar een echt stenen-uit-de-straat-ronkend topmodel ontbrak. Tot nu, want hier is de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

Een hele mond vol voor de snelste Velar uit het assortiment. De SVAutobiography komt er met een 5,0 liter supercharged V8 die liefst 550 pk gaat leveren. Lekkâh! In navolging van de Range Rover SVAutobiography is de Velar pas het tweede model dat de naam SVAutobiography mag dragen.

De gorilla van de apenrots is ontwikkeld door de mannen in de witte jassen van het Land Rover Special Vehicle Operations departement en beschikt over een paar ‘unieke designkenmerken’ die ‘m zal onderscheiden van z’n mindere onderdanen. Om de exclusiviteit te garanderen zal het model slechts één jaar leverbaar zijn. Niet te lang twijfelen dus.

Range Rover SVAutobiography
Foto: Land Rover Foto: Land Rover

Best of both worlds

550 pk dus. Dat is het betere werk. Daarmee zal de SUV in slechts 4,5 seconden de 100 km/u aantikken en ligt de topsnelheid op plusminus 275 km/u. Verder zitten er krachtigere remmen op, een betere wielophanging, aandrijflijn en veiligheidssystemen. Volgens Land Rover hebben ze zo een sportauto gemaakt met de kwaliteiten van een terreinwagen. Klinkt als een best of both worlds.

Om te laten zien dat je hier in een speciaal exemplaar scheurt, heeft de voorbumper grotere luchtinlaten gekregen en beschikt ‘ie over een nieuwe grille, sideskirts en achterbumper met vier uitlaten. Bedenk er een kwartet 21-inchwielen onder en het plaatje van een dikke bak is compleet. Je kan trouwens ook voor 22 inch gaan, mocht je dat graag willen.

Range Rover SVAutobiography
Foto: Land Rover

Prijs Range Rover Velar SVAutobiography

Nu nog een kleurtje kiezen! Er zijn zes opties: Firenze Red, Santorini Black, Corris Grey, Fuji White, Indus Silver en op speciaal verzoek: Satin Byron Blue. Oh, en de prijs? De Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition staat voor een bedrag van € 171.760,- bij jou op de stoep. Ben je wel gelijk de baas van de straat, afhankelijk welke straat je woont natuurlijk. Hier lees je ons verhaal van ons avontuur met de Range Rover Velar in Noorwegen.

Reageer op artikel:
Met de Range Rover Velar SVAutobiography is het brute topmodel gearriveerd
Sluiten