Dude maakt zeven meter lange pick-up met acht wielen

redactie 2 nov 2018 Machines

Waar de tuningscene in Nederland niet veel verder gaat dan een nieuw setje velgen onder een Golfje, moet in de Verenigde Staten altijd alles groter. Zo ook deze pick-up. De Amerikaanse Steve heeft in de loop van zo’n twintig jaar een simpele truck omgebouwd tot het ultieme blingbling-beest.

Xzibit zou trots zijn

Net als die Nederlandse Golfjes heeft ook Steve er een paar andere velgen onder geschroefd. Het verschil is dat Steve direct twee setjes velgen kon kopen. Hij heeft namelijk twee extra assen onder z’n pick-up gebouwd. Daarmee is deze truck nu zo’n zeven meter lang. Ideaal om mee te shoppen bij de Ikea zou je zeggen. Nee, helaas is dat niet het geval. Als die ruimte achterin is opgegaan aan twee Pimp My Ride-achtige flatscreens. Nogal nutteloos, maar ja, Xzibit zou trots zijn.

Frankensteinmobile

Wat dan wel weer mooi is, is die dikke V8 onder de motorkap. Zo’n blok mag je natuurlijk ook wel verwachten in zo’n Amerikaanse slee. Dat is dan toch wel weer wat anders dan de driecilindertjes waarmee in Nederland rondgecrosst wordt. Of je Steve’s Frankensteinmobile nou mooi vindt of niet, je kunt niets anders dan respect hebben voor z’n bouwskills.

Reageer op artikel:
Dude maakt zeven meter lange pick-up met acht wielen
Sluiten