Dit is de nummer één oorzaak van een slecht seksleven

Redactie 20 jul 2018 Entertainment

Er zijn meerdere redenen om je smartphone te verbannen uit je slaapkamer. Het blauwe licht dat van het scherm afkomt houdt je uit je slaap en blijkbaar raken we zelfs nog tijdens de seks afgeleid door het apparaat, waardoor veel stellen een slecht seksleven ontwikkelen. Hele slechte zaak als je het ons vraagt.

We lopen af en toe al als zombie over straat, starend naar dat overactieve beeldscherm. Nu verneukt het ook nog eens ons seksleven. Uit onderzoek van een Nederlands onderzoeksbureau blijkt dat aardig wat mensen elk moment van de dag mobiel willen zijn.

Stoorzender

Uit het onderzoek blijkt dat 90 procent zich stoort als hun partner in bed op hun telefoon kijkt, no shit Sherlock. Tot nu toe niks geks. Maar nu komt het, 70 procent zegt dat hun smartphone een negatieve invloed heeft op hun seksleven. Dat is veel gek. Vooral mensen onder de 30 jaar hebben last van ontwenningsverschijnselen als de telefoon even niet binnen handbereik is. Zelfs 20 procent zegt afgeleid te zijn tijdens de seks door de smartphone. Effe je appjes checken tijdens een dampende seksessie, tja.

Verbannen

Seksuologe Kaat Bolle weet raad en vertelt aan Marie Claire.BE:  ” Tegenwoordig weten mensen via sociale media meer over een vreemde dan over de dag van hun eigen partner. Dat komt de emotionele intimiteit zeker niet ten goede. Een smartphone hoort in mijn ogen niet thuis in de slaapkamer, zelfs niet als wekker. Voor je het weet ben je afgeleid door een melding. Goed voorspel begint al vanaf het moment je samen in bed kruipt. Met een smartphone in de hand is dat moeilijk, want je bent er geestelijk niet bij.” Haar advies is vrij simpel. Koop een normale wekker en weg met die smartphone in de slaapkamer, krijg je alleen maar gezeik van.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Dit is de nummer één oorzaak van een slecht seksleven
Sluiten