Er komt een prequel film van The Sopranos

Redactie 9 mrt 2018 Entertainment

Het is al meer dan tien jaar geleden sinds de megasuccesvolle tv-serie ‘The Sopranos’ eindigde. Een pareltje in de geschiedenis van tv-series, vele fans hebben jarenlang gesoebat voor een vervolg of ook maar iets aan nieuw beeldmateriaal. Eindelijk is het dan zo ver, want Tony Soprano en zijn bende keren terug. De makers van de originele tv-serie gaan werken aan een prequel film.

Grote man achter de serie David Chase heeft bevestigd dat er een film in de maak is. David heeft samen met televisie-schrijver Lawrence Konner (die ook aan The Sopranos werkte) een script geschreven. Dit gebeurde nadat zij vraag na vraag kregen over een mogelijke terugkeer van de populaire televisie serie. David Chase is dan eindelijk zo ver om weer te laten zien wat hij in huis heeft. Er is nog geen naam aan de film gekluisterd, maar men noem het nu ‘The Many Saints of Newark’ wat eigenlijk wel lekker bekt.

De film zal een prequel zijn op de tv-serie die we zo lief hadden. Het zal zich afspelen in de jaren ’60 toen er in Newark verscheidene rellen waren die behoorlijk uit de hand liepen. Gedurende de rellen waren de African-American en Italiaanse gemeenschappen voortdurend in conflict met elkaar. Andere details over het verhaal zijn er nog niet, maar we weten wel dat er een aantal populaire personages uit de tv-serie zullen terug keren.

The Sopranos
foto: flickr.com

The Sopranos toekomstige Cast&Crew

Momenteel wordt er hard gezocht naar een geschikte regisseur die David Chase zijn meesterwerk toevertrouwt. Hij zal zelf dienen als producer en de mensen uitzoeken die aan het project gaan werken. The Warner Bros Pictures Group is zeer enthousiast. Voorzitter Toby Emmerich zei het volgende erover: “David is een meesterlijke verhalenverteller, samen met onze collega’s van HBO zijn we erg enthousiast om het Soprano-universum uit te breiden door middel van een film.”

De tv-serie ‘The Sopranos’ liep voor zes seizoenen van 1999 tot 2007 en wordt vaak gezien als één van HBO zijn eerste echt succesvolle series. De show won 21 Primetime Emmy Awards, 5 Golden Globes en meerdere Peabody Awards. Daarnaast was de serie het begin van de carrières van meerdere grote Italiaanse acteurs zoals James Gandolfini, Edie Falco en Michael Imperioli. ‘The Sopranos’ wordt dan ook vaak gezien als een van de betere series ooit.

Foto: flickr.com

Reageer op artikel:
Er komt een prequel film van The Sopranos
Sluiten