Nieuwe Honda Civic Type R is een hatch van het allerheetste soort

redactie 29 sep 2016 Machines

Op dit moment staat de autosalon van Parijs in volle bloei. Nieuwe autootjes alom. Maar een van de meest opvallende is toch wel de wereldpremière van het prototype van de nieuwe Honda Civic Type R. Bij Honda Civic moeten we al snel denken aan petjes, verlaagde spoilers en een joekel van een uitlaat, maar bij de Type R is al die franje niet nodig. Deze is van zichzelf al kneiterdik.

De Type R is de hot hatch van Honda en moet gaan concurreren met auto’s als de Seat Leon Cupra, Golf R en Focus RS. De wagentjes uit het hot hatch segment, misschien wel het leukste autosegment dat er is. Van die smijtwagentjes waar je wel gewoon nog twee kratten bier in kwijt kunt en je zoontje mee naar de voetbal kan rijden.

De nieuwe Type R (en tiende generatie Civics) doet qua uiterlijk niets om te verbergen dat hier de snelste Civic ooit is gearriveerd. Dikke luchthapper in de motorkap, sideskirts, diffuser, megaspoiler en liefst drie uitlaten, het zit er allemaal op en aan. Zoals gezegd is het nog een prototype, en laat dit zien wat we kunnen verwachten van de productversie van de nieuwe Civic Type R waar volgend jaar het doek vanaf zal worden getrokken.

Can’t wait.

Reageer op artikel:
Nieuwe Honda Civic Type R is een hatch van het allerheetste soort
Sluiten