Michael Jordan laat eindelijk weten wie hij de beste point guard ooit vindt uit de NBA

GOAT-discussies zijn altijd vermakelijk. De meest random argumenten worden uit de kast getoverd om de ander te overtuigen en voor je het weet ben je urenlang aan het discussiëren over wie nou de beste is. Blijkbaar gebeurt het ook onder de grootste atleten ter wereld, want Michael Jordan heeft zich uitgesproken over de beste point guard aller tijden in de NBA. MJ deed dit nadat Steph Curry zichzelf toch beste point guard ooit had gekroond.

Steph Curry

De NBA heeft door de jaren heen natuurlijk ontzettend veel getalenteerde point guards gekend, maar in de discussie over wie nou de beste aller tijden is, vallen vaak maar twee namen. Die van Steph Curry en van Magic Johnson. Voormalig basketballer Gilbert Arenas stelde Curry in een podcast eindelijk de vraag der vragen. ‘Steph, ben jij de beste point guard aller tijden?’. Curry moet even nadenken, maar antwoordt dan zelfverzekerd. ‘Ja, dat ben ik.’

Michael Jordan

In het debat over wie de beste basketballer ooit is worden vooral de namen van Kobe Bryant, LeBron James en Michael Jordan genoemd. Die laatste heeft zich nu ook gemengd in de discussie over de beste point guard aller tijden. We kunnen alvast verklappen dat Jordan het niet eens is met Curry. Michael is namelijk team Magic Johnson en daar heeft hij ook zijn redenen voor.

Magic Johnson

Jordan stuurde verslaggever Stephen A. Smith een berichtje om zijn mening kenbaar te maken. Jordan stuurde: ‘Magic Johnson is zonder twijfel de beste point guard aller tijden. Steph Curry is heel dichtbij, maar Magic staat op nummer 1.’ De GOAT heeft gesproken.

Beste schutter

Jordan was wel zo sportief om Curry nog z’n probs te geven. Jordan vindt namelijk dat Curry de beste schutter aller tijden uit de NBA is. Tja, daar is eigenlijk ook geen speld tussen te krijgen. Vervolgens benadrukte Air Jordan nog effe dat Magic maar liefst vijf NBA-kampioenschappen achter z’n naam heeft staan, één maar dan Curry. In dat opzicht spant Michael Jordan nog altijd de kroon met zes kampioenschappen. Misschien ook wel een kleine flex dus van MJ.

Reageer op artikel:
Michael Jordan laat eindelijk weten wie hij de beste point guard ooit vindt uit de NBA
Sluiten