Michael Jackson wilde zo graag Spider-Man spelen dat hij bijna Marvel had gekocht

Redactie 13 jan 2018 Entertainment

Leuk nieuwtje uit de categorie niet-gebeurd-maar-wel-leuk-om-te-weten: Michael Jackson had ooit bijna Marvel gekocht, omdat hij zo’n enorme fan was van Spider-Man.

Striplegende en schrijver Stan Lee onthulde dit opvallende nieuwtje een paar jaar na de dood van de King of Pop, maar dat verhaal sneeuwde na verloop van tijd een beetje onder. Stan Lee bracht ooit een bezoekje aan Neverland, waarbij MJ heeft gezegd dat hij Spider-Man wilde doen. Tegen de Britse krant The Telegraph zegt Lee: “Ik weet niet zeker of hij de rol van Spider-Man wilde spelen of de film wilde produceren. In dat stadium is ons gesprek nooit gekomen.” Wel weet hij zeker dat Wacko Jacko de rol had geaccepteerd als die aan hem was aangeboden.

Dat niet alleen, de twee hadden ooit plannen om hun krachten te bundelen en Marvel te kopen. Ze hebben elkaar meerdere keren ontmoet. “Michael kwam naar mijn huis met zijn zoon en ik herinner me nog dat mijn vrouw een uurtje op zijn zoon heeft gepast en toen hebben het een en ander met hem besproken.”

Tegenwoordig is Marvel een miljardenbedrijf, maar in de periode van de jaren ’90 had het bedrijf het moeilijk en worstelde het met de financiën. De King of Pop had geld als water en hij realiseerde zich ook dat als hij ooit Spidey zou willen spelen, dat hij dan eigenaar zou moeten worden. Wat hij zich minder realiseerde, is dat niet de licentiehouder de casting bepaalt, maar dat de director en de studio daarover gaan. Uiteindelijk lukt het ‘m niet om de rechten te verwerven en Marvel te kopen.

Toch was hij ook nog dicht bij een andere rol. Naast Spider-Man, was Jacko namelijk ook fan van X-Men. X-Men Screenwriter David Hayter vertelde vorig jaar al eens dat MJ in beeld was voor de rol van Professor X, maar die rol ging uiteindelijk (en gelukkig als je het ons vraagt) naar Patrick Stewart. Het was allemaal wat geweest, geen Tobey Maguire, maar Michael Jackson als Spider-Man. Uiteindelijk bleef de acteercarrière van MJ beperkt tot zijn concert dvd’s en zijn hoogtepunt: de rol van Agent M in Men in Black II.

Foto: PA / Colombia Pictures

Reageer op artikel:
Michael Jackson wilde zo graag Spider-Man spelen dat hij bijna Marvel had gekocht
Sluiten