Mercedes AMG vierdeurs concept is oogstrelend bruut

Redactie 8 mrt 2017 Machines

Het blijft nieuwe auto’s en concepten regenen de laatste dagen. Pas al die heerlijke Audi RS5 en nu weer een nieuwe Mercedes AMG, het houdt niet op! We krijgen de kans een glimp op te vangen van de buitenkant van de toekomstige Mercedes AMG GT Family.

Deze vierdeurs krachtpatser is geheel door AMG ontworpen, alles is speciaal voor het model gemaakt en dat heeft effect. Als je deze in je spiegel ziet opduiken, schrik je je rot. Dit is een gruwelijke auto die voorbestemd is om jou in te halen en het asfalt weg te kanen alsof het een gortepapje is.

De koplampen zijn prachtig geïntrigeerd in de vorm en het model ademt dynamiek en snelheid. De AMG oogt zeer futuristisch, vooral de achterkant mag er wezen. De reusachtige uitlaat is compleet verweven met de bumper, de lijnen lopen zeer vloeiend over.

Dan nu het meest in het oog springende detail van deze bak: de motor. De Duitsers willen een 4.0 liter V8 twin-turbo blok erin gooien die nauw samenwerkt met een elektrische motor die al zijn vermogen naar de achterwielen stuurt. Het moet mogelijk worden dat je ervoor kan kiezen om alleen elektrisch of op de benzinemotor te rijden, Je kan natuurlijk ook beide krachtbronnen tegelijk inzetten. Dat heeft onze voorkeur.

Samen moet dit een duizelingwekkende 805 pk opleveren waarmee jij en je gezin over de woonboulevards kunnen scheuren. Dit belooft spektakel! Volgend jaar zou dit oogstrelende model bij de dealer moeten staan.

High Snobiety

Reageer op artikel:
Mercedes AMG vierdeurs concept is oogstrelend bruut
Sluiten