Nieuwe Audi RS5 strooit met paardenkrachten

Redactie 8 mrt 2017 Machines

De autoshow van Genève blijft maar met goed nieuws komen! Gisteren was er al een nieuwe Volkswagen die de blikken op zich wist te richten en vandaag kan er weer een volgende Duitse topper aan toegevoegd worden die jou nar de dealer doet rennen.

Audi presenteerde onlangs de komende A5 en dan is het natuurlijk wachten op het absolute beest uit die serie: de RS5. Waarschijnlijk raad je het al: die is onthuld! De nieuwe RS5 ziet eruit als de een vrouw die met gemak de top 1o van de FHM500 binnenwandelt, gewoonweg schitterend. Heerlijke sportieve en krachtige lijnen die doen vermoeden dat er heel wat moois onder de motorkap schuilt.

Dat vermoeden blijkt te kloppen want de Audi wordt namelijk geleverd met een 2,9 liter TFSI TwinTurbo zescilinder die maar liefst 450 pk uit weet te persen waarmee jij de klinkers uit je woonerf trekt. Dit brute vermogen hou je onder controle met een achttraps versnellingsbak waarmee je behoorlijk sportief kunt schakelen.

De topsnelheid van dit beestje ligt rond de 280 km per uur en van 0 tot 100 knalt deze jongen binnen vier seconden. Dat zijn in dit segment redelijk goede cijfers en het is duidelijk dat deze Audi de toppers van BMW en Mercedes moet gaan uitdagen. Het is wachten op het antwoord van de andere autofabrikanten. Een ding staat vast: je kan ongetwijfeld ontzettend veel plezier met dit Duitse meesterwerk gaan beleven.

Hart Voor Auto's

Reageer op artikel:
Nieuwe Audi RS5 strooit met paardenkrachten
Sluiten