Het nieuwe speeltje van IWC Schaffhausen geeft nog meer licht in het donker

aug 31 2023, 18:02 Machines
5
Het Zwitserse horlogemerk IWC Schaffhausen kennen we natuurlijk allemaal. In 1868 opgericht door de Amerikaanse Florentine Ariosto Jones en Charles Lewis Kidder. Dat wisten we dan weer niet. Het was Ariosto's droom om de Amerikaanse technologie met de zware Zwitserse kwaliteit te laten clashen. En hieruit ontstond IWC, dat tot op de dag van vandaag een zware jongen in de horloge industrie is.

Black Aces

Voor dit exemplaar heeft IWC een samenwerking aangespannen met het United States Strike Fighter Squadron 41 VFA-41, aka Black Aces. Samen besloten zij om de wijzerplaat te verlichten in plaats van de getallen en wijzers. Het nieuwe Super-LumiNova materiaal zorgt ervoor dat je de wijzers kan herkennen in het donker, omdat er een contrast ontstaat met de lichtgevende groene achtergrond. Gewoon gaaf. De wijzerplaat is overdag wit, en laadt op door zonlicht. Het horloge ziet er strak uit en is versierd met het Black Aces-logo, net boven de 6. De matzwarte kast van 41 mm is gemaakt van, houd je goed vast, zirkoniumoxide-keramiek. Het uurwerk wordt afgemaakt door het zwarte bandje van textiel en leer.

Luminescentie

Ieder analoog uurwerk gebruikt luminescentie (laatste keer dat wij dit woord gebruiken). Dit maakt de wijzers en getallen zichtbaar in het donker. De natuurkundigen onder ons weten ongetwijfeld hoe dit precies werkt, maar wij laten dat graag bij hen. Een probleempje is dat deze groene lak de wijzers niet altijd even zichtbaar maakt. We vinden het dan ook erg slim dat IWC hier een einde aan maakt. Door de high-tech keramische behuizing kan het horloge 23 uur lang groen licht bewaren en dat maakt dit dure pilotenhorloge een hebbedingetje waar je echt iets aan hebt (vooral als je piloot bent). Voor iets meer dan €6.250 heb je er een, dus die mag op het verlanglijstje!
Delen met
Ook interessant