Met deze super deluxe tank crush jij iedere auto

Redactie 27 jan 2018 Machines

Maak kennis met ‘s werelds meest luxe supertank ooit: de 700 PK Ripsaw EV2. Helemaal handgemaakt en sterk genoeg om elk weertype, ondergrond of seizoen te weerstaan. Deze übertank zweeft als een speedboot over kolkende modder.

Richard Hammond testte onlangs in het programma The Grand Tour deze bolide onder de tanks. Deze 6.6 liter V8 machine rijdt volgens kenners net zo lekker als een auto. Door de extra stevig gebouwde vering, rijdt de tank heerlijk door de sneeuw, modder en auto’s heen. De tank wordt (veilig) geleverd zonder wapen. Dat sluit niet uit dat je er een .50 caliber machine gun op kunt plaatsen, het kan allemaal. Deze wagen heeft natuurlijk wel een flink prijskaartje. Voor een mooi bedrag van iets meer dan 400.000 euro mag je met dit geweld de weg op. Nu Nederland die Leopold tanks niet meer heeft moeten we toch wat anders, dus wat zullen we zeggen, een stuk of 100? Moet er toch vanaf kunnen.

Het uiterlijk van deze jongen heeft wat weg van de Batmobile. Alles is handgemaakt, dus er zijn geen machines aan te pas gekomen. Meer dan drieduizend uur werk heeft deze tank gekost. Dat is een meer dan 4 maanden onafgebroken sleutelen, passen en meten. De tank is dubbel zo licht dan een gemiddelde pantsertank die worden gebruikt op het slagveld. Wij zien deze machine wel zitten als redactieauto. Alleen het geld ontbreekt nog, anders wordt ons redactiepotje wel erg karig.

Foto’s: Ripsaw

Reageer op artikel:
Met deze super deluxe tank crush jij iedere auto
Sluiten