Het tweede seizoen van The Grand Tour is van start gegaan en belooft veel goeds

Redactie 17 dec 2017 Entertainment

Het tweede seizoen van het autoprogramma The Grand Tour van het voormalige Top Gear-trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond was vrijdag voor het eerst te zien op Amazon Prime. In de eerste aflevering zagen we hoe Hammond met zijn wagen gruwelijk crashte in Zwitserland en ternauwernood ontsnapte aan de dood. Wonder boven wonder kon Hammond voor de ontploffing zelfstandig de auto verlaten.

Volgens producer Andy Wilman liep het bijzonder goed af. “Als Richard niet bij bewustzijn was geweest, had hij zichzelf nooit uit de auto kunnen slepen voor de explosie plaatsvond.” De opnames van het tweede seizoen verliepen verder ook niet zonder slag of stoot. Clarkson kreeg een fikse longontsteking en May lag in het ziekenhuis met onbekende klachten. De mannen worden ook wat ouder.

Voor het tweede seizoen zijn er wel een aantal vaste onderdelen geschrapt. Zo is afscheid genomen van testcoureur ‘The American’ en is er geen sprake meer van het bekende ‘Celebrity Braincrash’. Ook reist de studio zelf niet meer over de wereld, maar staat de tent nu in de Engelse Cotswolds, vlakbij het huis van Clarkson. Heeft ‘ie goed bedongen bij de contractonderhandelingen.

In de eerste aflevering scheuren Clarkson, May en Hammond in een Lamborghini Aventador S, een Honda NSX én een volledig elektrische wagen genaamd de Rimac Concept One het racecircuit over. Tijdens dit ritje crasht Hammond zijn $2 miljoen kostende Rimac. Ouch.

Foto’s: The Grand Tour

Reageer op artikel:
Het tweede seizoen van The Grand Tour is van start gegaan en belooft veel goeds
Sluiten