Tobias Camman en Camiel Kesbeke komen via Dikke Pickle met een upgrade voor je borrelplank

12 nov , 10:00Lifestyle
10
De saaie Nederlandse borrelplank krijgt eindelijk concurrentie, en wel van augurkenprins Camiel Kesbeke en fervent wijnliefhebber Tobias Camman. Want in plaats van een paar duffe kaasblokjes en een worst waar je tanden nog net niet van afbreken, komt het duo, samen met boodschappen-app Crisp, met de Dikke Pickle: een Kesbeke-augurk, alleen dan à la Tobias. Denk aan gedroogde abrikozen, vlierbloesemsiroop en echte jasmijnbloemetjes; helemaal in de stijl van Tobias’ favoriete wijnstreek, de Elzas.
Het duo ontwikkelde diverse Crisp-recepten die jouw borrelplank een upgrade geeft. En dat is niet het enige waarmee het duo jouw borrelplank een upgrade geeft. Er is ook een notenmix, de Chatobi Pinot Blanc uit de Elzas én een gloednieuw kookboek van Tobias zelf: Fastvoer. De Dikke Pickle is, samen met de andere producten, vanaf 18 november tijdelijk én exclusief verkrijgbaar via de Crisp-app; daar moet je snel bij zijn dus. Voor de mensen die het écht niet willen missen, is er gelukkig early access via de Crisp app.

Geen gebruikelijk proces

De samenwerking tussen Kesbeke en Camman ontstond niet in een vergaderkamer, maar op een onbewoond eiland tijdens het programma Expeditie Robinson; er is immers tijd genoeg om te sparren daar. De twee ontdekten dat wijn en augurken meer gemeen hebben dan je op voorhand denkt. Beide draaien namelijk om de perfecte balans tussen zoet en zuur. Na eindeloos veel proeven ontstond daar de Dikke Pickle; een tafelzuur met de gelaagdheid van een Elzasser Pinot Blanc.
“Echt alles is er dik aan,” zegt Tobias. “Je proeft de bloemigheid en het steenfruitige van een rijke Pinot Blanc, maar dan in een tafelzuur. Die smaken zijn verrassend complementair. En hoewel je met elke bite het gevoel hebt alsof je van een mooie wijn uit de Elzas proeft, is de Dikke Pickle juist een toegankelijke ‘door-eter’. Lekker aromatisch en helemaal in evenwicht. Je tovert er iedere doorsnee borrel mee om tot fastvoer van wereldklasse.”

Tijd voor verandering

De ouderwetse Hollandse borrelplank is, als het aan ons ligt, dan ook al geruime tijd toe aan wat nieuws en verfrissends. Tobias en Camiel brengen die verandering te weeg door humor te gebruiken in de keuken, maar tegelijkertijd bloedserieus te zijn over de smaak. “De Nederlandse borrel ontbreekt nog weleens aan creativiteit, oftewel: een plankie zonder liefde,” zegt Camiel.
Om die reden sloegen ze met online supermarkt Crisp de handen ineen voor een reeks vernieuwende borrelhappen met serieuze smaak: sjieke pickle-chips met crème fraîche en bieslook, een dikke pickle-blini met mosterdkaviaar en opgeklopte pickle-boter met peterselie. “Mini-recepten die je borrel een broodnodige upgrade geven, met de Dikke Pickle als verrassende, zoet-zure smaakmaker. Het is echt de nieuwe culinaire klapper van de firma. Zelfs mijn pa stond ervan te kijken,” zo zegt de augurkenprins.
De Dikke Pickle is gemaakt in een eenmalige batch in de digitale pop-up van Crisp, en wie Crisp kent, weet: op = op. Opschieten dus. Want zeg nou zelf dat je liever een borrel hebt met een dikke pickle, dan eentje met een halfbakken blokje kaas. Meer info vind je op crisp.nl.
Delen met

Loading