Lidl gaat wiet verkopen in Zwitserland

Redactie 4 mei 2018 Entertainment

De hele samenleving lijkt op stress te zijn ingedeeld. Iedereen heeft haast, alles moet snel, al dat gezeik levert een hoop stress op. Gelukkig is daar Lidl die het zijn missie maakt om iedereen weer lekker te laten chillen. Zij gaan een soort ‘light-variant’ verkopen van cannabis zodat iedereen rustig aan kan gaan doen. Helaas gaan ze het goedje alleen in Zwitserland verkopen. 

Lidl wiet

De cannabis is gemaakt door het bedrijf ‘The Botanicals’ uit Thurgau. De cannabis bestaat ook alleen iut lokaal geteelde planten. De reden dat het toegestaan dat de cannabis verkocht wordt is dat er niet zo een hoog percentage THC in zit. Daar tegenover zit er juist meer cannabidiol in dat juist een ontspannend effect heeft op diens gebruiker.

Wetswijziging

Door een wetswijziging is het in Zwitserland sinds 2011 legaal om als volwassenen wiet met minder dan 1 procent THC te kopen. Voel je natuurlijk helemaal niks van maar het is een stap in de goede richting. De rookwaar zal te koop zijn in verschillende filialen door het land heen. Zoals we van Lidl gewend zijn is de prijs niet belachelijk. De rookwaar wordt verkocht voor 15 euro voor 1,5 gram. Maar als je dan beseft dat je dan een slap aftreksel van ‘the real deal’ krijgt, valt het toch tegen.

Foto: Lidl

Reageer op artikel:
Lidl gaat wiet verkopen in Zwitserland
Sluiten