LEGO staat op het punt om twee mega Harry Potter-sets te droppen

Als de werelden van LEGO en Harry Potter elkaar tegemoetkomen, gaan wij even op het puntje van onze stoel zitten. Ze hebben in het verleden al eens zieke collabs gedropt en dat gaat in de nabije toekomst weer gebeuren. We weten namelijk dat LEGO twee nieuwe, grote Harry Potter-bouwsets op de markt gaat brengen. Lekker zeg.

LEGO Hogwarts Castle

Het is vandaag Back To Hogwarts-dag en dat betekent dat alle tovenaars en heksen weer naar school moeten. Ter ere van de jaarlijkse feestdag brengt LEGO een splinternieuwe Hogwarts-set op de markt. Er was er al eentje, maar dit is de iets kleinere variant. Met de nadruk op ‘iets’, want met zo’n 2.600 blokjes denken wij dat je nog aardig druk bent. De hagelnieuwe Hogwarts-set is ook een stuk goedkoper dan z’n voorganger. Voor de nieuwe set betaal je een kleine 200 piek, terwijl je voor de grotere variant tegen de 500 euro moest lappen.

LEGO Gringotts Bank

Oké, de LEGO Gringotts Bank-set mogen we met recht een kersverse toevoeging noemen aan de LEGO Harry Potter-sets. Hier zijn we dan ook iets enthousiaster over. Je kent de Gringotts Bank natuurlijk nog wel uit de films. Onze Deense vrienden hebben besloten om hier een indrukwekkende LEGO-set van te droppen. Wat ons betreft een absolute voltreffer.

De Gringotts Bank-set is een stuk groter dan de Hogwarts-set. De Gringotts-set telt namelijk ruim 4.800 blokjes. Daarnaast krijg je er ook nog eens 13 minifiguurtjes bij. Het absolute hoogtepunt is in onze ogen de ‘achtbaan’-functie van de set. Kan je die iconische scène uit de film dus perfect nabootsen! Voor de Gringotts-set betaal je een slordige 400 euro.

Beschikbaarheid

Zoals we net al aangaven kan je de LEGO Hogwarts Castle-set vanaf vandaag op de kop tikken. Voor de LEGO Gringotts Bank-set moet je nog heel even geduld hebben, want die is nog niet beschikbaar. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Reageer op artikel:
LEGO staat op het punt om twee mega Harry Potter-sets te droppen
Sluiten