Lamborghini onthult verschrikkelijk snelle Huracán Performente

Redactie 7 mrt 2017 Machines

Voor wie een Lambo Huracán nog niet snel genoeg is, of alleen het allersnelste ambieert, komt de voormalige Italiaanse tractorfabrikant met de Lamborghini Huracán Performente. Uit dat laatste woord kun je al afleiden wat het doel is van deze auto’s. Acceleratie, topsnelheid, vermogen. Nog sneller, nog krachtiger, nog beter.

Daarvoor heeft ‘ie een Sonja Bakkertje gevolgd wat resulteert in een gewichtsverlies van 40 kilo, met name door het gebruik van veel meer, je raadt het al, carbonfiber. Van de hood tot de spoilers tot de achterbumper en de diffuser, koolstofvezel all over the place.

Wat betreft die spoiler, die is nu uitgerust met elektrische bediende kleppen die open en dicht gedaan kunnen worden om zo de luchtstroom aan te passen op de achterste vleugel, en zo downforce te stimuleren. Technisch verhaaltje.

De nieuwe Huracán poept nu 640 pk uit en 443 Newtonmeter aan koppel. Van 0 naar 100 doet ‘ie in 2,9 seconden en het acceleratiefeest houdt op bij 325 km/u. Dat ‘ie écht razendsnel is, bewijst wel het feit dat ‘ie een tijdje geleden een nieuw ronderecord op de Nürburgring heeft gereden. Hij verpulverde het oude record in handen van de Porsche 918 Spyder met vijf seconden en zette een tijd neer van 6:52:01. Zodoende is deze lichtweight Lambo de snelste productieauto ooit in de Groene Hel.

Reageer op artikel:
Lamborghini onthult verschrikkelijk snelle Huracán Performente
Sluiten