De splinternieuwe Rolls-Royce La Rose Noir is de duurste auto ter wereld

De speeltjes van Rolls-Royce zijn altijd peperduur, maar de Britse autofabrikant heeft het nu wel heel erg bont gemaakt. De nieuwe Rolls-Royce La Rose Noir is namelijk de duurste auto ter wereld. De vraagprijs? 25 miljoen euries. Maar dan krijg je er ook een Audemars Piguet klokje en een bijbehorende champagnedoos bij.

Rolls-Royce La Rose Noir

We horen je vraag al. Waarom is de Rolls-Royce La Rose Noir in hemelsnaam zo belachelijk duur? Aan het uiterlijk van de wagen zie je het inderdaad niet gelijk af, maar het gaat wel degelijk om het materiaal waarvan de koets is gemaakt. De Rolls-Royce La Rose Noir bestaat enkel uit leer, hout en metaal. Alleen al voor de 1.603 houtplanken is de Britse autofabrikant twee jaar bezig geweest. Geen plastic gedoe dus.

Audemars Piquet

Wat wel heel vet is, is dat er een Zwitsers uurwerk van Audemars Piquet in de auto te vinden is. Mocht je naar een fancy feestje gaan of gewoon willen flexen bij je vrienden, dan kan je het klokje losmaken en om je pols binden. Ook krijg je een luxe champagnedoos cadeau die gemaakt is van hetzelfde hout als de auto. Kan je lekker romantisch op date in je nieuwe wagen van 25 miljoen euro.

Vijf seconden

Het is eigenlijk een beetje onnodig om over de prestaties te praten van de duurste auto ter wereld, maar toch gaan we het even doen. Als je flink gas geeft in de La Rose Noir, springt je snelheidsmeter binnen vijf seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is 250 km/h. Je vliegt dus in stijl over het asfalt. Dat komt door de 6,75 liter grote biturbo V12 die in het neusje van de wagen ligt. 600 trappelende paardjes stuwen de duurste auto ter wereld vooruit. Nog effe sparen en dan heb jij straks de Rolls-Royce La Rose Noir op de oprit staan.

Reageer op artikel:
De splinternieuwe Rolls-Royce La Rose Noir is de duurste auto ter wereld
Sluiten