Eerste beelden van DiCaprio en De Niro in Killers of the Flower Moon

Regisseur Martin Scorsese is terug met de eerste trailer voor Killers of the Flower Moon. De film is gebaseerd op waargebeurde verhaal van de geprezen bestseller van schrijver David Grann. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Leonardo DiCaprio en Robert De Niro.

Killers of the Flower Moon

De film volgt leden van de Osage-stam in Oklahoma die onder mysterieuze omstandigheden worden vermoord in de jaren twintig van de vorige eeuw. Dit gebeurde allemaal toen enorme olievoorraden onder hun land werden gevonden. Deze gebeurtenissen leiden tot een groot onderzoek door de kort daarvoor opgerichte FBI. Martin Scorsese is blijkbaar van de lange films. Zo duurde The Irishman drie uur en 29 minuten en hij gaat gewoon lekker door met het regisseren van hele lange films. Killers of the Flower Moon duurt dan ook drie uur en 26 minuten.

Film

Leonardo DiCaprio speelt Ernest Burkhart, de neef van de machtige rancher William Hale (Robert De Niro). Burkhart trouwt met een Osage-vrouw, Mollie, gespeeld door Lily Gladstone. Kort daarna worden verschillende leden van de Osage Nation onder mysterieuze omstandigheden vermoord. De moorden leiden tot een groot onderzoek door de FBI, en al snel komen Burkhart en Hale in het vizier.

Ook leuk, is dat naast DiCaprio en De Niro ook Brendan Fraser zijn opwachting maakt in de film. Fraser kennen we natuurlijk allemaal van George of the Jungle en The Mummy of zijn comeback in The Whale. Hij zal de rol van de advocaat W.S. Hamilton, die Hale bijstaat, spelen. Tot slot is er ook nog een rol weggelegd voor Jesse Plemons, die we kennen als Todd van Breaking Bad.

Apple

Killers of the Flower Moon wordt een Apple TV+ Original. Zonder Apple als geldschieter had de prijzige film waarschijnlijk ook niet bestaan. Martin Scorsese heeft namelijk wat moeite om traditionele studio’s te vinden die zijn peperdure prestigeprojecten kunnen en willen financieren. Maar nu is daar dus Apple die het wel kunnen betalen. Bovendien is de film straks ook gewoon in de bioscoop te zien.

Killers of the Flower Moon draait vanaf 6 oktober in de VS op het witte doek. In Nederland is dat vanaf 19 oktober.

Reageer op artikel:
Eerste beelden van DiCaprio en De Niro in Killers of the Flower Moon
Sluiten