Kelly Mexy over heksenjacht: “Mensen wilden mij dood hebben”

Onze podcast FHM’s Vrouwen aan de Top is back in business! Na de zomerstop, gaan we vanaf nu weer wekelijks in gesprek met inspirerende vrouwen uit de FHM500. Om te beginnen met TikTok-ster Kelly Mexy, die een heftige tijd achter de rug heeft. “Het is onbegrijpelijk dat zoveel mensen het ene moment fan van je kunnen zijn en je het volgende moment pijn willen doen.”

Alle podcastafleveringen van FHM’s Vrouwen aan de Top luister je via fhmpodcast.com

Zoals altijd in de podcast beginnen we met het CV door te nemen van de gast. Kelly is opgegroeid in Amersfoort. “Daar heb ik een hartstikke fijne jeugd gehad, maar vanaf vanaf mijn 15e tot mijn 19e was het echt een hel. Ik ben er echt gevlucht, de omgeving daar was zo ontzettend toxic. Ik heb een hele goede beslissing genomen om naar Amsterdam te gaan en sindsdien is mijn leven zo verbeterd.”

TikTok-fenomeen

Op dit moment gaat ze keihard op social media en is ze met meer dan 325.00 volgers uitgegroeid tot een heuse TikTok-ster. “Ik ben een geboren entertainer. Ik heb altijd al toneel gedaan en heb altijd leuk gevonden om in het middelpunt van de aandacht te staan. Ik vind het leuk om grappige verhalen te vertellen. Door TikTok heb ik een platform gekregen en er mijn werk van gemaakt. Het heeft zo moeten zijn.”

Maar wat is dan het verschil met Instagram? “TikTok is zo toegankelijk. Je kunt een video maken als je net wakker bent, zonder make-up met je haar omhoog. Instagram is echt het perfecte plaatje, dat is zo’n verschil. Ik merk dat ik door Instagram wel een beetje onzekerder ben geworden. Als je iets post krijg je gegarandeerd shit over je heen. Daardoor ben ik wel veel secuurder geworden met wat je post.”

Heksenjacht

Eerder dit jaar was er veel te doen over Kelly, die zich in de podcast hier voor het eerst op reageert. “Het is zo vers nog. Het is onbegrijpelijk dat zoveel mensen het ene moment fan van je kunnen zijn en je het volgende moment pijn willen doen. Er waren hele Facebookgroepen gestart en werd het middelpunt van een soort heksenjacht. Ik kon niet meer naar buiten en moest mijn boodschappen bestellen. Er werden edits gemaakt waar ik heel verdrietig van werd. Ik kon dat niet aan man”, zegt Kelly met de tranen in haar ogen.

Zo heeft Kelly op nare wijze kennisgemaakt met de negatieve kanten van social media. “Je kan het snel maken, maar je kan ook heel snel kapot worden gemaakt. Ik zeg altijd dat mensen het moeten doen, want je kan er ervan groeien, maar je moet wel een hele dikke huid hebben.”

FHM’s Vrouwen aan de Top wordt je aangeboden door Lexa: Serious Dating, Crazy Love. Schrijf je hier in en scoor die date! 

Podcast luisteren met Kelly Mexy

Je luistert de aflevering met Victoria hier op al jouw favoriete podcastkanalen. Verder zullen we elke week een complicatie delen op ons YouTube-kanaal. Welke succesvolle vrouw zou jij wel te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.

FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].

Reageer op artikel:
Kelly Mexy over heksenjacht: “Mensen wilden mij dood hebben”
Sluiten