KEF x Porsche Design: Space One Wireless combineert vet design met een supersound

Wie zijn liefde voor muziek een beetje serieus neemt, die kan niet zonder state of the art geluidssysteem. De tijd van de ghettoblaster achter op de fiets ligt ook wel een paar lichtjaren achter ons, maar die is vervangen door de draadloze headphone. In die categorie zijn er veel smaken. Om door de bomen het bos nog een beetje te overzien, filteren wij de pareltjes er vast uit om te testen. Wij gingen aan de slag met de Space One van KEF x Porsche Design. Wij beoordelen ‘m aan de hand van drie factoren: design, sound en gebruiksgemak.

KEF x Porsche Design: Space One Wireless
Foto: KEF

 1. Design

De Space One Wireless is een samenwerking tussen het gerenommeerde Britse audiomerk KEF en Porsche Design. Eerder dit jaar won de Space One Wired al de Red Dot Design Award ‘Best of the Best’. Deze is zonder draadje, dus dat ziet er automatisch nóg beter uit. Wij vinden dit echt een prachtkoptelefoon. Het ontwerp is stijlvol, clean en strak, maar ook beschaafd. Je kan van een afstand zien dat je met iets kwalitatiefs op je hoofd loopt, maar niet dat mensen denken: ‘Wat the fuck is dat voor wandelende koptelefoon. En warempel! Er zit zelfs nog een  hoofd onder.’ Op de hoofdband staan aan beide kanten kleine logootjes van KEF, terwijl op de oorschelp zelf het logo van Porsche Design staat. Allemaal subtiel en niet te schreeuwerig. Hij wordt geleverd in zwart met zilver.

KEF x Porsche Design: Space One Wireless
Foto: KEF

2. Gebruiksgemak

Je haalt ‘m uit de doos, zet ‘m op je hoofd, zoekt in je Bluetooth naar de Space One Wireless en je bent connected. Het moment dat we ‘m uit de doos haalde tot het moment dat we ‘m op ons hoofd zette duurde iets van 30 seconden. Dat is wat je noemt gebruiksgemak. Hij zit lekker en valt goed over je oor heen. Ook chill als oorwarmer in barre winterse tijden. Aan de rechterkant zitten de besturingsknoppen. Allemaal heel overzichtelijk en helder. Een knopje voor opladen, een knop waarmee je ‘m aan en uit zet en die de noisecancelling regelt en dan nog drie knoppen voor je muziek. De middelste is voor play/pauze, de onderste en de bovenste zijn voor het volume (tikken) en als je naar het vorige of volgende nummer wil (indrukken). Heel overzichtelijk, logisch en eigenlijk precies zoals je zou willen dat iets werkt. Volle punten van de jury!

KEF x Porsche Design: Space One Wireless
Foto: KEF

3. Sound

Bovenstaande zaken zijn belangrijk, maar het draait uiteindelijk natuurlijk de kwaliteit van het geluid. Als je een auto koopt die er fantastisch uitziet en vol mooie snufjes zit, maar over de weg zwalkt als een dronken Brit op zaterdagnacht dan haak je snel af. Het geluid is van superieure kwaliteit. Van de gevoelige songwritermuziek van Fink tot de woeste rockknallers van Linkin Park en van de vrolijke beats van Fred Freddy’s Drop tot bezwerende technotracks met zware bassen van Recondite. Dankzij de 40mm full-range drivers, grote 20mm neodymiummagneten komt alles vol en zuiver je gehoor binnen waarmee je jezelf compleet van de buitenwereld kunt afsluiten. Cd-kwaliteit dit. Echt grote klasse. Ook telefoongesprekken voeren gaat uitstekend. In de headphone zit Voice Capture technologie wat de stem versterkt en het omgevingsgeluid wordt onderdrukt. Luid en duidelijk, over. En dan de noice cancellation. Geen ziehzelf serieus nemende audiomerk komt anno 2018 nog weg met een koptelefoon zonder noice cancellation. Wij zijn er niet perse fan van, want het gaat altijd ten koste van de kwaliteit. Maar als er in het pand naast je een drilboor je boiling point test of je zit in het vliegtuig met een huilende baby naast je, dan is wel degelijk van toegevoegde waarde. Zeker bij deze, want er gaat weliswaar wel wat kwaliteit verloren, maar je hoort dan ook helemaal niets meer om je heen.

KEF x Porsche Design: Space One Wireless
Foto: KEF

Dus?

Hebben we hier te maken met een van de beste headphones van dit moment. Hij ziet er stylish uit, zit lekker op je hoofd, is bijzonder relaxt in de omgang, beschikt over een batterij die ontzettend lang meegaat (30 uur) en het geluid is subliem. Het enige negatieve puntje dat wij kunnen bedenken is de prijs. Die is met 398 euro namelijk niet goedkoop. Maar als je op zoekt bent naar een nieuwe koptelefoon en bereid bent om daar meer geld neer te leggen, dan haal je met de KEF x Porsche Design Space One Wireless gewoon een Champions League finalist in huis. De concurrentie in dit topsegment is bovendien niet heel veel goedkoper. Gevalletje shut up and take our money.

Getest

Wat: KEF x Porsche Design: Space One Wireless koptelefoon
Batterijduur: 30 uur
Prijs: €398,- euro
Meer info: kef.com

Reageer op artikel:
KEF x Porsche Design: Space One Wireless combineert vet design met een supersound
Sluiten