7 redenen waarom jij een bezoekje aan Japan moet brengen

redactie 3 Jun 2019 Entertainment

Laten we eerlijk zijn: je leven is niet compleet zonder ooit een keer Japan bezocht te hebben. Het eiland in het verre oosten heeft een unieke cultuur die iedereen een keer ervaren moet hebben. Met zijn ellenlange historie, prachtige tempels en uiteenlopende natuur zijn er genoeg argumenten te bedenken waarom dit zo is. Genoeg aanleiding voor deze zeven redenen waarom jij als de wiedeweerga een ticket naar Japan moet boeken!

1. Verken het land razendsnel in een Shinkansen

Met 300 km/u het land door racen zonder ook maar een minuut vertraging? Dat kan met het uitgebreide Shinkansen netwerk! De Japanse versie van de TGV brengt je letterlijk naar elke uithoek van het land en is vaak nog sneller dan vliegen. Is een trein een minuut te laat? Dan krijg je meer dan 100 maal excuusjes, kan de NS nog wat van leren! Wat helemaal mooi is dat met een Japan rail pass je onbeperkt gebruik kan maken van deze treinen op steroïde.

Japan

2. Een bezoekje aan een onsen

Een onsen is een badhuis dat gebouwd is rondom een geiser. Het land beschikt over talloze van deze schitterende onsen en het is dan ook een must-visit tijdens je bezoek. In de wat serieuzere locaties kan het zo zijn dat je je tattoos moet afdekken, maar in de meeste gevallen is dat geen probleem als buitenlandse toerist. Check hier dan ook de mooiste onsen van het land.

Japan

3. De hemel voor alcoholliefhebbers

Op elke straathoek een ‘convenience store’ of zoals de Japanners het verbasterd noemen: de kombini. In de grote steden zijn deze winkeltjes 24 uur per dag open en kan je dus op elk moment van de dag een gekoelde alcoholische versnapering scoren. Bovendien staat het land bekend om hun uitstekende whiskeys en word je in de meeste clubs stomdronken voor een schappelijk prijsje. Probeer ook sowieso het legendarische drankje Strong Zero. Deze blikjes alcohol zijn een soort mierzoete cocktails en in talloze verschillende smaken te krijgen. Een paar van deze blikjes knallen en je bent gelijk laveloos.

4. De ultieme dienstverlening

De klant is koning in Japan en dat merk je aan alles. In een iets duurder restaurant word je begroet met complete nederigheid en kan je heerlijk smullen. Er staat vaak een grote pan met rijst waardoor je je kommetje onbeperkt kan bijvullen en bij binnenkomst krijg je standaard wat thee en/of water aangeboden. Met het beperkte Engels waar de meeste Japanners over beschikken proberen ze je altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Japan

5. Een wijze les in beleefdheid

Waar we in Nederland elkaar maar constant in de weg lopen is daar in Japan niks van te merken. Iedereen staat netjes gesorteerd op de roltrappen zodat je gelijk kan doorlopen als je haast hebt. In de treinen tref je geen vervelende blagen die met hun JBL Boombox herrie pompen en het is er dus een serene rust van jewelste. Ook in miljoenensteden als Tokyo en Osaka lopen gigantische mensenmassa’s langs elkaar heen in perfecte synergie.

6. De natuur

Japan is een land van uitersten. In het verre noorden in Hokkaido is het klimaat te vergelijken met Rusland. Lange, koude winters gevuld met veel sneeuw lenen zich daarom perfect voor wintersport, boswandelingen of het beroemde Sapporo-sneeuwfestival. In het zuiden kan je dan weer heerlijk tropisch genieten op het eiland Okinawa. Daardoor is er voor iedereen wat wils. De diversiteit op het eiland is te vergelijken met ons eigen Europese continent met de grote verschillen tussen Noorwegen en het zuidelijkste puntje van Italië. Ook de Sakura mag je niet missen. De kersenbloesem die elk jaar rond maart en april in bloei schiet, levert altijd de meest prachtige plaatjes op.

Japan

7. Een bruine trui breien in klasse

Wie ooit op een toilet in Japan heeft gezeten, denkt dat we hier in het Westen nog in de middeleeuwen leven. Met een verwarmde toiletbril, geluid om je drukgeluiden te maskeren en een sproeiertje om je bilnaad goed schoon te spuiten zijn ze ons mijlenver vooruit.

Is een verwarmde WC bril niet genoeg om je over te halen om naar Japan af te reizen? Wat dacht je van een tripje in combinatie met de Olympische Spelen in 2020? Het grootste sportevenement ter wereld doet elke sportliefhebber sidderen van euforie. Als je daar alle verleidingen van een metropool als Tokyo bij optelt kan dat maar twee dingen betekenen: topprestaties van onze sporthelden en natuurlijk een hoofdstad die geheel op ze kop staat met alleen maar leuke feestjes en activiteiten.

Reageer op artikel:
7 redenen waarom jij een bezoekje aan Japan moet brengen
Sluiten