Terugkijken: fenomenale inhaalrace van Marc Marquez tijdens de MotoGP in Jerez

Afgelopen zondag stond de start van het MotoGP-seizoen op het programma in Jerez, en het was gelijk een race om de vingers bij af te likken. Grootheid Marc Marquez ontpopte zich tot smaakmaker én schlemiel van de race.

We moesten even wachten op de beelden, want dit moet je gewoon zien. Zesvoudig wereldkampioen Marc Marquez streed in Spanje samen met Maverick Vinales om de koppositie van het veld. Het was ouderwets stuivertje wisselen , totdat Marquez even niet oplette en in het grind belandde.

Inhaalrace Marc Marquez

Sowieso een wonder dat hij niet van z’n motor afkukelde, maar met een verfijnd staaltje motorbeheersing bleef hij in de wedstrijd. Door z’n actie belandde hij van plek 1 helemaal achteraan het veld op plek 18.

Maar toen begon de grote Marc Marquez-show. In een ware MotoGP masterclass liet hij zien waarom hij de grote ster in zijn sport is (sorry Valentino). Met de ene inhaalactie nog mooier dan de ander rukte hij van de 18e plek helemaal op naar de 3e plaats, klaar om een nieuwe aanval te doen op de koploper.

Maar zover kwam het niet, want Marquez kon zijn fenomenale inhaalrace niet bekronen tot een legendarische prestatie. Weer in bocht 4 ging het mis. Maar nu ging het serieus fout. De snelheidsduivel vloog ongenadig hard van zijn bike, wat ervoor zorgde dat hij de wedstrijd moest staken. Schade: een gebroken arm. Maar neem even een paar minuten de tijd voor deze spectaculaire samenvatting. Magistrale inhaalacties, pure snelheid en crashes. Dit is wat MotoGP zo ontzettend vet maakt.

Blessure

Inmiddels is Marc Marquez alweer geopereerd en hoeft hij mogelijk maar één Grand Prix te missen. De derde race in Tsjechië of de vierde in Oostenrijk zou hij er weer bij moeten kunnen zijn. Zelfs deelname aan de tweede race aankomend weekend behoort nog tot de mogelijkheden, maar daarvoor zou hij wel eerst de medische keuring moeten doorstaan. Mocht hij de komende Grand Prixs missen, dan gaat het een lastig verhaal worden om een zevende titel in de MotoGP te veroveren. Afgelopen weekend ging de winst in de Grand Prix van Jerez naar Yamaha-coureur Fabio Quartaro. We zijn benieuwd of Marc de start haalt. Zou wel een wonder zijn.

Reageer op artikel:
Terugkijken: fenomenale inhaalrace van Marc Marquez tijdens de MotoGP in Jerez
Sluiten