Het beste restaurant ter wereld staat dit jaar in New York

07 apr 2017, 11:08 Entertainment
fhm beste restaurant
Even snel langs Döner Company, Top Kebab NL, Smulshop of McDonalds is natuurlijk altijd genieten. Je krijgt waar voor je geld en je kan lekker smikkelen. Daar kunnen een heleboel restaurants nog wat van leren.
Zo nu en dan wil je ook een keertje uit eten, dat vindt jouw vriendin ook leuk, maar dan ga je niet bij een snackbar zitten. Gelukkig zijn er ook degelijke vreetschuren die er alles aan doen om jou het maal van je leven voor te schotelen en ervoor zorgen dat jij 12 dagen je tanden niet wilt poetsen om de smaak van het eten in je mond te houden.
restaurant
Afgelopen woensdag kwamen in Melbourne meer dan 1000 chefkoks, fijnproevers, restaurantrecensenten en andere experts samen om de jaarlijkse lijst van beste restaurants te presenteren.
Dit jaar staat de nummer 1 in de US and A. Het Eleven Madison Park uit New York ging er met de titel vandoor. Het is voor het eerst sinds 2004 dat er weer een Amerikaanse winnaar is. Trumps America First dreunt dus ook door in de voedselketen.
https://giphy.com/gifs/fat-eat-obese-dKZRRvQhrT2HS
Op de tweede plaats is het Italiaanse Osteria Francescana geëindigd dat vorig jaar met de titel aan de haal ging. El Celler de Can Roca uit Spanje maakte het podium compleet.
De overige restaurants uit de top 50 kun je hieronder vinden. Nummer 34 verdient een speciale vermelding: De Librije uit Zwolle speelt het maar weer mooi klaar!
1. Eleven Madison Park (New York City) Chef: Daniel Humm
Last year’s rank: 3 Average cost: $295
2. Osteria Francescana (Modena, Italy)
Chef: Massimo Bottura Last year’s rank: 1
Average cost: €220-€250
3. El Celler de Can Roca (Girona, Spain) Chef: Joan Roca
Last year’s rank: 2
Average cost: €165-€195 (USD $184-$218)* 2015 pricing.
4. Mirazur (Menton, France)
Chef: Mauro Colagreco Last year’s rank: 6
Average cost: €110-€210
5. Central (Lima) Chef: Virgilio Martinez, Pia Leon
Last year’s rank: 4 Average cost: S/.348-428
6. Asador Etxebarri (Axpe, Spain)
7. Gaggan (Bangkok) 8. Maido (Lima)
9. Mugaritz (Errenteria, Spain) 10. Steirereck (Vienna, Austria)
11. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, New York) 12. L’Arpège (Paris)
13. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paris) 14. Restaurant Andre (Singapore)
15. Piazza Duomo (Alba, Italy) 16. D.O.M. (São Paulo)
17. Le Bernardin (New York City) 18. Narisawa (Tokyo)
19. Geranium (Copenhagen) 20. Pujol (Mexico City)
21. Alinea (Chicago) 22. Quintonil (Mexico City)
23. White Rabbit (Moscow) 24. Amber (Hong Kong)
25. Tickets (Barcelona) 26. The Clove Club (London)
27. The Ledbury (London) 28. Nahm (Bangkok)
29. Le Calandre (Rubano, Italy) 30. Arzak (San Sebastian, Spain)
31. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Paris) 32. Attica (Melbourne)
33. Astrid y Gastón (Lima) 34. De Librije (Zwolle, Netherlands)
35. Septime (Paris) 36. Dinner by Heston Blumenthal (London)
37. Saison (San Francisco) 38. Azurmendi (Larrabetzu, Spain)
39. Relae (Copenhagen) 40. Cosme (New York City)
41. Ultraviolet by Paul Pairet (Shanghai) 42. Boragó (Santiago, Chile)
43. Reale (Castel Di Sangro, Italy) 44. Brae (Birregurra, Australia)
45. Den (Tokyo) 46. L’Astrance (Paris)
47. Vendôme (Cologne, Germany) 48. Restaurant Tim Raue (Berlin)
49. Tegui (Buenos Aires) 50. Hof Van Cleve (Kruishoutem, Belgium)
Best Female Chef: Ana Roš (Hiša Franko, Slovenia)
Best Pastry Chef: Dominique Ansel (Dominique Ansel Bakery, NYC)
Lifetime Achievement Award: Heston Blumenthal (The Fat Duck, UK) One to Watch: Disfrutar (Barcelona, Spain)
Sustainable Restaurant Award: Septime (Paris)
Chef’s Choice Award: Virgilio Martinez (Central, Lima)
Art of Hospitality Award: El Celler de Can Roca (Girona, Spain)
Delen met
Ook interessant