Volgens Hennessey is deze 1200 pk sterke Jeep Trackhawk de snelst accelererende SUV ooit

redactie 16 okt 2018 Machines

De Jeep Trackhawk is natuurlijk op zichzelf al een gruwelijke machine. Dat zal ook de reden zijn dat deze dikke SUV recent is aangeschaft door Enzo Knol. Maar waar die van de vlogger ‘maar’ iets meer dan 700 pk heeft, heeft dit door Hennessey getunede modelletje dik 1200 paarden onder de kap. Daarmee claimen ze de snelst accelererende SUV ooit te hebben.

Hypercar territory

En als je naar de cijfertjes kijkt kan dat zomaar kloppen. Deze Jeep van Hennessey Performance vliegt met z’n ruim 1350Nm aan koppel in 2,3 seconden naar de 100 kilometer per uur. Dat is hypercar territory. Ook ligt de topsnelheid van dit bakbeest ver boven de 300 kilometer per uur. Prima machine om mee naar de bouwmarkt te gaan toch?

1200 pk Jeep Trackhawk
Foto: Hennessey Performance

Om een beetje hitte in deze vierwielaangedreven wagen te krijgen heeft Hennessey deze Trackhawk de optie gegeven de vooras even los te koppelen. Op die manier doen ze dan effe een lekkere burnout om vervolgens de aandrijving weer op alle vier wielen weer in te schakelen. Mede door de plakkerige bandjes legt de gemodificeerde Trackhawk 400 meter in slechts 9,6 seconden af.

Van deze brute Jeep worden er 24 gebouwd. Daar betaal je dan 179.000 dollar per stuk voor. Omgerekend is dat 154.000 euro. Maar ja, als je bedenkt dat Enzo Knol voor z’n ‘normale’ Trackhawk al 240.000 euro heeft betaald, kun je nagaan wat de Nederlandse wet wel niet aan extra kosten voor dit pk-monster in petto zal hebben.

Rappe Nissan

In Nederland kun je het beste een hybride rijden. Gelukkig heb je genoeg leuke wagentjes met een stekker. Denk bijvoorbeeld aan de gruwelijke Porsche 918. Maar zelfs met dat ding delf je het onderspit naast sommige SUV’s. We hebben namelijk nog een andere snelle SUV gevonden: een Nissan Patrol.

Reageer op artikel:
Volgens Hennessey is deze 1200 pk sterke Jeep Trackhawk de snelst accelererende SUV ooit
Sluiten