Hennessey viert jubileum met 808 pk sterke Ford Mustang

Redactie 6 aug 2018 Machines

Hennessey Performance ken je natuurlijk van de recordbrekende, Veyron killende Venom GT. Zo’n beetje de snelste auto op aarde. Naast een enkele eigen productie, geven ze zo nu en dan ook hun eigen draai aan andere bolides. Nu hebben ze onlangs hun 10.000e model gebouwd en dat vieren ze daar naast taart en champagne, ook met een speciale editie van de Ford Mustang. In dit geval omgedoopt tot de 808 HP Heritage Edition Mustang.

Geïnspireerd door de Fordt GT Heritage Edition, heeft de Mustang een 5,0 liter supercharged V8, die 808 pk levert en 677 Newtonmeter aan koppel. Daarmee scheurt je in 3,3 seconde naar de 100 en trekt ‘ie door tot over de 320 km/u. Qua versnellingsbak kun je kiezen uit een handgeschalde zesbak of een automaat met 10 verzetten.

Qua kleur heb je niet zoveel te kiezen, want je krijgt ‘m altijd in Race Red met de graphics in ’t wit. Anoniem door de straat cruisen kun je wel schudden. In Amerika zijn de autosleutels voor een kleine 90.000 dollar van jou, maar mocht je ‘m hierheen willen halen dan ben je dus nog een sloot aan invoerrechten kwijt.

Mocht je daar allemaal maling aan hebben en ‘m gewoon hierheen halen, dan krijg je er een persoonlijke brief van oprichter John Hennessey bij om je te feliciteren met je aankoop. Hij is in elk geval trots op d creatie, want hij noemt het ‘one of the most beautiful Mustang we’ve ever built’. Beetje opschieten wel, want er worden slechts 19 exemplaren van gemaakt.

Reageer op artikel:
Hennessey viert jubileum met 808 pk sterke Ford Mustang
Sluiten