Google maakt eigen spelcomputer om de concurrentie met Playstation, WII en Xbox aan te gaan

Redactie 29 jun 2018 Entertainment

Onze vertrouwde zoekmachine is bezig met een eigen spelcomputer maken. Google is een enorm bedrijf die voor een grote verandering van de markt kan zorgen. Een dergelijke verandering kan alleen maar positief zijn voor ons. Naar verluidt zal het een console worden waarbij je geen games of downloads nodig hebt.

Meerdere bronnen melden aan Kotaku dat Google bezig is met zijn eigen spelcomputer te maken. Daarmee gaan ze de concurrentie aan met Sony, Microsoft en Nintendo.

Streamingdienst

De spelcomputer zal gebruik gaan maken van een streamingsdienst. Spellen zullen op een platform te vinden zijn waar je zonder download of disc het spel zal kunnen spelen. De games worden via het internet naar de spelcomputer gestreamd. Ideaal, want de kosten zullen daardoor lager zijn en het model zal een beetje gaan lijken op een Netflix. Je ziet een boel games staan (in plaats van films) en kiest er eentje die je leuk lijkt. Zonder download of disc kan je aan de slag, de mogelijkheden om meerdere spellen uit te proberen worden zo eindeloos.

Playstation Now

Google is niet de eerste die hier over nadenkt, er zijn meerdere bedrijven die al een dergelijk platform streamingsdienst hebben. Sony heeft voor de Playstation al langer een dergelijke streaming game dienst genaamd Playstation Now. Hier zijn vooral veel spellen van de Playstation 3 op te vinden maar ook een aantal spellen van de PlayStation 4. Zo staan de eerste drie spellen van de Uncharted games op dit platform.

Andere concurrentie

Naast Playstation zijn er ook andere streaming game diensten zoals Nvidia en Geforce Now. Xbox heeft de Microsoft Game Pass, hierbij krijgen gamers voor 10 euro per maand de beschikbaarheid tot meer dan honderd games. Dit is echter geen streaming service, de games moeten gedownload worden. Maar die worden dus dan ook offline bewaard waardoor het voelt als een fysieke of digitale game uit de winkel.

Overnames

Google zijn stappen om een eigen spelcomputer op te zetten zijn behoorlijk serieus. Ze waren in maart op de Game Developers conference om met grote game bedrijven te praten voor een samenwerking. Ze zijn aan het kijken hoe ze een uitgebreide gamesbibliotheek kunnen krijgen en overwegen een overname van een gamebedrijf.

Foto: Google

Reageer op artikel:
Google maakt eigen spelcomputer om de concurrentie met Playstation, WII en Xbox aan te gaan
Sluiten