Iconische Vrouwen #3: Brigitte Bardot

nov 12 2023, 19:58 Girls
scherm afbeelding 2023 11 10 om 162608
Heerlijk zo’n weekend. Even ontspannen en je wordt ook nog eens getrakteerd op een iconische vrouw die door ons wordt uitgelicht. Aangezien we vorige week de iconische Marilyn Monroe behandelden gaan we nu op het Franse antwoord van deze prachtvrouw: Brigitte Bardot!
Het wiegje van Bardot stond in 1934 in Parijs. Als echte Parisienne werd vooral bekend als ondeugende pin-up, actrice en zangeres en speelde in maar liefst 48 films.

Frisse wind door de filmwereld

Brigitte Bardot, is de belichaming van Franse elegantie. Deze vrouw waaide als een frisse wind door de filmwereld. Een personage van vrijheid en charisma dat de harten van velen veroverde. Met haar oogverblindende looks en onconventionele stijl werd ze een icoon van haar tijd en ver daarbuiten.

Stralende ster

BB, zoals ze vaak in de media werd genoemd, begon in filmindustrie als een stralende ster. Haar verschijning in films zoals ‘Et Dieu... créa la femme’ (And God Created Woman) maakte haar tot een symbool van sensuele onafhankelijkheid. Maar het was niet alleen haar acteertalent dat mensen intrigeerde; het was haar ongeremde persoonlijkheid, die haar zo populair maakte.

Ongeremde levensstijl

De Française trotseerde sociale normen met haar gedurfde keuzes en ongeremde levensstijl. Ze kwam ook enkele keren slecht in het nieuws na maffe uitspraken te hebben gedaan. Ze omarmde haar eigenheid en werd een icoon van vrouwelijke vrijheid en zelfexpressie.
Na haar filmcarrière wijdde ze zich aan activisme, vooral voor dierenrechten. Haar onvermoeibare inzet voor de stemlozen leverde haar een andere vorm van iconische status op, als een heldin voor dieren over de hele wereld.

Tegenstrijdige gevoelens

Bardot blijft een figuur die tegenstrijdige gevoelens oproept: bewonderd om haar schoonheid en stijl, maar ook om haar onconventionele keuzes en activisme. Ze blijft een tijdloos symbool van vrijheid en elegantie, een vrouw die leefde op haar eigen voorwaarden en daarmee een onuitwisbare stempel op de wereld achterliet.
Momenteel gaat het niet heel goed met de gezondheid van Brigitte Bardot, ze is een beetje aan het kwakkelen. Laten we hopen dat bijtrekt, het zou toch ongelooflijk zonde zijn om zo’n iconische vrouw te verliezen.

Brigitte Bardot

Onlangs is er nog een serie uitgebracht over het leven van deze iconische vrouw. In de serie duik je in Brigitte's leven tussen haar 15e en 25e, dan hebben we het dus over de jaren ’50 en ‘60. Dat is de periode waarin ze van model opklom tot haar spraakmakende rol in 'Et Dieu… créa la femme'. Toen begon de gekte van wereldwijde roem en alles wat daarbij komt kijken. In onderstaande video is de trailer te zien.

Kiekjes

Om helemaal in de stemming te blijven hebben we nog een selectie foto's van BB samengesteld. Geniet en waan je even terug in de tijd!
Delen met
Ook interessant