Getunede Acura NSX is brutere broertje van de Japanse supercar

Redactie 6 nov 2017 Machines

De bazen van ScienceofSpeed uit Arizona hebben het harde werk van de engineers in de Acura fabriek, met de getunede versie van de Acura NSX, gedegradeerd tot kinderspel. Daarmee hebben de tuners een mogelijkheid gevonden om de supercar om te toveren tot een waar monster op de weg, die afgelopen week zijn debuut maakte op dezelfde show in Las Vegas als de record brekende Hennessey Venom F5.

Zowel een aangepast uitlaat als opgekrikte waterinjectiesysteem, zorgen ervoor dat er 37 krachten der paarden worden toegevoegd aan het monster. Daarmee krijgt de Japanse snelheidsduivel een totaal aan 610pk onder de motorkap. Daarnaast laat de lichtgewicht roestvrijstalen uitlaat 7,5 kg aan gewicht kwijtraken en geeft de NSX een meer agressiever gebrul.

Er is niet alleen aan kloppende hart van de Acura is gesleuteld. Onder de upgrade vallen ook wijdere vij-spaaks gesmede wielen van Advan GT en Pirelli Trofeo R banden, met een 2,5 cm lagere veerpakket voor snellere reflexen dankzij een lager zwaartepunt. ScienceofSpeed heeft de concept NSX verpakt in een aerodynamisch body parts die afgeleid zijn van de NSX GT3 race car. Dat is inclusief agressievere voorremmen, wijdere koolstofvezel geleide tuimelpanelen, een middelhoge achtervleugel en een grotere diffuser aan de achterzijde.

Al deze upgrades maken het straat monster tot een absolute droom auto waar menig man zijn garage vol verzamel troep voor wilt leeghalen. Dat is niet voor niks. Het eindresultaat mag er wezen. “ScienceofSpeed is thrilled to present our expression of the second generation NSX unlimited and unrestricted”, zegt Chris Willson, CEO van ScienceofSpeed. “We are thrilled to share our passion for this iconic platform.”

Foto’s: Acura

Maxim

Reageer op artikel:
Getunede Acura NSX is brutere broertje van de Japanse supercar
Sluiten