Immens populaire game Fortnite gaat naar de Nintendo Switch

Redactie 14 mei 2018 Entertainment

Wie een Playstation 4 heeft en geen Fortnite speelt, is eigenlijk wel een beetje gestoord. Het immens populaire spel wordt door miljoenen gamers gespeeld en is ook nog eens helemaal gratis. Daar houden wij van als Nederlanders, gratis shit. Groot nieuws, want de shooter komt hoogstwaarschijnlijk naar de Nintendo Switch.

Super tof nieuws dus, maar niet geheel onverwachts. De game heeft al vaker laten weten dat ze interesse hebben in de Nintendo Switch. Het is nog niet allemaal zeker, maar volgens een vacature van gameontwikkelaar Iron Galaxy staat het vast. Het bedrijf verwijst naar ‘technisch geweldige ports van Fortnite en Skyrim op de Switch’. Tja, dat zegt toch genoeg?

Smart move Nintendo

Inmiddels is Fortnite uit de vacature gewist en dat betekent natuurlijk dat het niet de bedoeling was om het zo expliciet in een tekst aan te geven. De media zijn natuurlijk super snel en hebben meteen een screenshot weten te schieten. Best een goede zet trouwens van Nintendo. Momenteel gaat de Switch nog niet zo hard als de game-ontwikkelaar wil. De populaire shooter zou misschien wel eens een tweede start van de gameconsole kunnen worden. Naast het hele gamen, kun je ook nog eens veel moneys verdienen met het spel. Dat bewees deze dude maar weer.

Bedoeling Fortnite

In Fortnite wordt je als speler met 99 andere tegenstanders gedropt op een eiland. Het is natuurlijk de bedoeling om de rest van je enemies neer te knallen. In verloop van tijd wordt het eiland steeds kleiner en moet je dus op een gegeven moment de battle aan. Je kunt naast het neerjassen van spelers, ook nog eens heel veel shit bouwen. Dit is handig om op bepaalde interessante en tactische spots te komen, maar ook om je snel te verdedigen tegen de vijand. Onlangs kwam er nog een dikke update uit waarbij je de bekende enemy van de Marvelhelden Thanos kunt vrijspelen.

Foto: Epic Games

Reageer op artikel:
Immens populaire game Fortnite gaat naar de Nintendo Switch
Sluiten