Deze gamer verdient 400.000 euro per maand met het spelen van Fortnite

Redactie 21 mrt 2018 Entertainment

Het is een van de snelst groeiende populaire games van dit jaar. Fortnite is een online open-box survival game en helemaal gratis te spelen. Deze dude, genaamd Ninja, verdient er ook nog eens flink aan. Hij strijkt een mooi bedrag van 400.000 euro op zijn rekening met het streamen op Twitch.

Tyler ‘Ninja’ Blevins gaf toe aan CNBC dat hij inderdaad, volgens de geruchten, zoveel geld verdiende met het simpel spelen van een spelletje. Je moet natuurlijk wel opvallen als streamer tussen al je concurrenten, dus het gaat niet zomaar. Tyler heeft 3,7 miljoen volgers op Twitch. Hij krijgt zijn inkomen wanneer iemand zich abonneert op zijn kanaal en daarbij een klein bedrag overmaakt. Al die kleine bedragen zorgen er voor dat hij zijn brood kan verdienen met zijn grote hobby gamen.

Sterren

Tyler is zelfs zo geroemd dat beroemde sterren bij hem komen zitten tijdens het gamen. Zo kwam rapgod Drake bij hem aan tafel. Dat is toch wel bijzonder. Allemaal bar-mitswa’s laten schieten om bij Ninja aan tafel te komen. Verder kwamen ook American Football speler JuJu Smith-Schuster en hiphop artiest Travis Scott bij hem langs. Hun sessies braken Twitch-records van 600.000 blijvende kijkers. Behoorlijk indrukwekkend.

De drie kernwaarden van Fortnite

Ninja is nogal goed in het spel en hij weet hoe hij zijn fans moet entertainen. Daarnaast is het spel gratis voor iedereen en zo heeft hij een grote doelgroep die hij kan bereiken. Ideale combinatie zouden we zeggen. Dus heb je skills in entertainen, ben je goed in games en kun je Fortnite makkelijk aan? Dan heb je misschien wel je droombaan gevonden. Hier heb je trouwens een chille muis om Fortnite mee te spelen.

Foto: Youtube/Fortnite

Reageer op artikel:
Deze gamer verdient 400.000 euro per maand met het spelen van Fortnite
Sluiten