Brute trailer 'Gladiator 2' belooft ons een kippenvel opwekkende sequel uit het oude Rome

jul 09 , 18:56 Films & Series
gladiator 2 trailer
Een kleine tijd geleden vroegen onze vriendinnen ons of we nog vaak terugdenken aan het Romeinse Rijk. Ons antwoord toen was 'nee', maar na het zien van deze trailer kunnen we aan niets anders meer denken. De kaskraker uit 2000 komt na bijna een kwart eeuw met een vervolg: Gladiator 2.
We hebben er effe op moeten wachten, maar vandaag kwamen dan ein-de-lijk de eerste beelden naar buiten van het vervolg op Gladiator. In de trailer die bijna even lang duurt als de film zelf, maken we kennis met de personages die een rol gaan spelen in deze langverwachte sequel.

Gladiator

In 2000 werd het eerste deel van Gladiator vertoont op het witte doek. De film werd, net als nu, geregisseerd door Ridley Scott en in de hoofdrol zien we Russell Crowe als generaal Maximus Decimus Meridius. De film vertelt het verhaal van Maximus, die na de moord op keizer Marcus Aurelius en zijn familie wordt gedwongen om te vechten in de bloederige arena's van Rome. De film won vijf Oscars, waaronder die voor 'beste film' en 'beste acteur' voor Crowe. Wereldwijd bracht de film meer dan 450 miljoen keiharde dollars op. 

Brood & spelen 

Het vervolg op de vijfvoudig Oscarwinnaar uit 2000 speelt zich opnieuw af in het bloederige Romeinse Rijk. In deel twee wordt ongeveer vijftien jaar overgeslagen. Gladiator 2 begint in het begin van de derde eeuw na Christus. Het nalatenschap van Russel Crowe's Maximus zien we meteen terug in de trailer. We worden getrakteerd op een gevecht met een neushoorn en waargebeurd waterspektakel in het Colosseum. 
Volgens Vanity Fair stuurt Lucilla haar zoon, na de gebeurtenissen uit Gladiator naar Numidia. Ze doet dit om hem te beschermen tegen de toenemende corruptie binnen het Romeinse Rijk. Als Lucius zelf niet Gladiator 2 was kon hij hier natuurlijk lekker blijven met een goudgele rakker in de hand. De film was dan ook wel erg kort en niet een bezoekje aan de bioscoop waard. Om de film het verhaal te geven dat hij verdient, vallen de Romeinse troepen onder leiding van generaal Marcus Acacius het land in Oost-Afrika binnen en nemen ze Lucius gevangen. Nadat hij gevangen is genomen wordt hij in een Romeins celletje geplaatst. Hier zal hij zich uiteindelijk uit moeten vechten en binnen de Korste keren zien we Lucius in het Colosseum.  

Trailer Gladiator 2

Pak je agenda er maar even bij en hou het einde van dit jaar volledig vrij of scoor een leuke date. Het vervolg op de iconische kaskraker uit 2000 gaat in première op 21 november 2024. Check hieronder de eerste beelden.
Delen met
Ook interessant