Einde van Telemarketing-Terreur is in zicht

redactie 4 Jul 2019 Nieuws 4

Ons leven wordt beter en beter! Na de finaleplaats van onze dames brengt ook Den Haag goed nieuws. Staatssecretaris Mona Keizer van Economische Zaken diende vandaag een wetsvoorstel in om een einde te maken aan de gehate telemarketing-terreur. Hier gaat de vlag uit.

Zit je na een lange dag werken onderuitgezakt op de bank met een koude klets in de hand naar de halve finale van het WK te kijken en wil je net de chips pakken, rinkelt de telefoon: of je interesse hebt in een nieuw energiecontract, mee wilt doen aan een of andere loterij met een gigantische winkans of het zoveelste goede doel wilt steunen. Deze telefoonterroristen vergallen ieders plezier. Voor je het weet zit je vast aan 27 abonnementen met een opzegtermijn van 38 jaar.

De staatssecretaris vond het ook mooi geweest en wil de bevolking niet langer kwellen met dit kwaad uit de callcenters. Ze zegt hierover: ”Ook uit nieuw onderzoek blijkt dat Nederlanders zich in overgrote meerderheid ergeren aan ongevraagde, telefonische verkoop: ongeacht de organisatie die er achter zit. Daarom ga ik dit wettelijk verbieden. Alleen als je zelf expliciet toestemming geeft, kun je nog gebeld worden.” Gelijk heb je, Mona! We zijn het helemaal zat.

Dat de ergernis diep zit bij de Nederlanders blijkt wel uit het onderzoek dat naar de telemarketing-terreur is gedaan. Zo gaf zo’n 90% van onze medelanders aan dat ze, ongeacht de organisatie of het bedrijf wat belde, totaal niet zitten te wachten op een telefoontje. Bel ons maar weer als we écht wat gewonnen hebben. Tot die tijd genieten we nog even van telefoon-tuig dat in de zeik genomen wordt.

Rijksoverheid

Reacties 0
Reageer op artikel:
Einde van Telemarketing-Terreur is in zicht
Sluiten