Russische robot “F.E.D.O.R.” wordt geleerd om ‘dual wield’ pistolen af te vuren

Redactie 18 apr 2017 Machines

Je kent de Terminator films natuurlijk wel. Die met Arnold met z’n “I’ll be back”. Films, maar films die misschien toch een beetje de toekomst voorspelt hebben. Rusland is nu namelijk bezig met een robot die ze aan het leren zijn hoe die met geweren en pistolen om moet gaan. Ja, hier zijn we natuurlijk beland. Niks verrassends aan maar wel een beetje eng ergens… Artificial Intelligence in combinatie met robots die weten hoe en waar ze moeten schieten.

T222

In Rusland zijn ze bezig aan de robot F.E.D.O.R. (Final Experimental Demonstration Object Research) en die wordt getraind om met beide handen pistolen te hanteren en gericht te schieten. Dit is, volgens de makers, bevorderend voor de motoriek en de ‘decision-making’ van de robot. Uiteraard roept dit vragen op of zij niet de real-life Terminator aan het maken zijn. Dit is wat de Russische vice-minister-president twitterde over de ontwikkelingen:

“Robot platform F.E.D.O.R. showed shooting skills with two hands.We are not creating a Terminator, but artificial intelligence that will be of great practical significance in various fields.”

T22

Erg geruststellend inderdaad. Al helemaal van die gekke Russen. Wat we wel kunnen zeggen. Het ziet er verdomd cool uit en laat ons maar weer zien wat er achter de schermen allemaal al ontwikkeld wordt.

Reageer op artikel:
Russische robot “F.E.D.O.R.” wordt geleerd om ‘dual wield’ pistolen af te vuren
Sluiten