Elektrisch rijden is nog steeds met een gigantische opmars bezig. Hoewel er natuurlijk genoeg tankstations zijn, kan een laadpaal vinden soms nog wat moeilijk zijn. Om een laadpaal thuis neer te plempen kan je best wel wat interessante voordelen opleveren. Laadpaal thuis
Mocht jij een van de gelukkigen zijn die in een dikke
Tesla rijdt of ben je goed bezig met het milieu, dan is de kans groot dat je elektrisch rijdt. Het enige nadeel is het opladen van je auto. Bij een aantal bedrijven zijn er al speciale parkeerplekken voor, maar nog lang niet genoeg. Er zijn namelijk 150.000 op stroom rijdende auto's. Daar tegenover zijn er maar 42.000 stopcontacten om je oplaadbare auto in te steken.
Om thuis een laadpaal te installeren is de ideale oplossing. Het is nog eens goedkoper ook. Het lijkt in eerste instantie veel meer geld door het aanschaffen van een paal, de installatiekosten en de kosten van een abonnement die er aan vast zitten. Maar dat is meer een investering. Als je paal namelijk geplaatst is, kan je gaan beginnen met geld verdienen. Je betaalt namelijk alleen het tarief van jouw energieleverancier. Dit valt in de meeste gevallen veel goedkoper uit dan als je bij een openbaar stroominfuus je elektrische auto gaat opladen. Thuisladen kost ongeveer tussen de 21 en 35 cent per kWh, terwijl openbaar laden al gauw tussen de 30 en 59 cent per kWh kost.
Kijk eens: dit is een speciaal op maat gemaakte oplaadpaal van groenopladen.nl
Subsidie voor een laadpaal
Een laadpaal is een flinke investering. De prijzen variëren van ongeveer 500 tot 1.200 euro. Het hangt af van wat je laadpaal allemaal kan. Zo is er bijvoorbeeld een paal met gezichtsherkenning. Zelf de elektricien gaan uithangen is ook geen slim idee. Dus zitten er ook installatiekosten aan verbonden. Die liggen tussen de 300 en 2.000 euro, maar daar kan je altijd een
offerte op maat voor aanvragen.
Omdat je met elektrisch rijden natuurlijk goed bezig bent voor het milieu zit je waarschijnlijk ook te denken aan een subsidie. Helaas is dit niet landelijk geregeld, maar per gemeente. Je zou het dus per gemeente zelf moeten informeren.
Als je thuis een oplaadpaal laat zetten, zit er ook een abonnement aan vast van een tientje per maand. Daarnaast zal ook je energierekening wat stijgen. Maar je gaat wel flink wat geld besparen op benzine. Ongeveer 1286,64 euro per jaar. Wij voorspellen dat dat elektrisch rijden nog wel eens groot kan worden.