Medeoprichter van bedrijf achter geïmplodeerde onderzeeër is van plan Venus te koloniseren

aug 03 2023, 17:00 Entertainment
depositphotos 36588689 xl
Ja, je leest het goed. We weten nu zeker dat sommige mensen niet helemaal lekker zijn in hun paasei. Slechts anderhalve maand na het verschrikkelijke incident met de onderzeeër Titan , heeft de medeoprichter van het bedrijf dat achter de levensgevaarlijke expeditie zat alweer een nieuw avontuur bedacht. Hij is van plan om 1.000 mensen richting Venus te lanceren. Daar gaan we weer…

Titan

De Titan is sinds anderhalve maand misschien wel de beruchtste onderzeeër ter wereld. Het bedrijf OceanGate gaf een aantal welgestelden de kans om aan de zogeheten Titanic Survey Expedition mee te doen. Het doel van de expeditie was om te kijken hoe het wrak van de Titanic er vandaag de dag bij ligt. De vijf inzittenden van de Titan troffen echter het noodlot. Diep in de oceaan implodeerde de Titan hierbij kwamen alle inzittenden op brute wijze om het leven.

OceanGate

Na dit drama kwamen er veel verrassende details over de Titan aan het licht. Zo zou de onderzeeër met een goedkope game-controller bestuurd zijn en zou er een defect bij de romp van de onderzeeër hebben geleid tot een lek. De Titan leek eerder op een doodskist dan op een onderzeeër en dat mag OceanGate zichzelf absoluut aanrekenen. Toch zou medeoprichter Guillermo Söhnlein zijn zinnen hebben gezet op een soort revanche in de vorm van een nieuw bizar avontuur.

Venus

Grote vriend Guillermo is namelijk van plan om tegen 2050 een kolonie van maar liefst duizend mensen op Venus te creëren. Nu zijn wij geen ruimte-experts en werken we ook niet bij NASA, maar we zijn er toch heilig van overtuigd dat Venus niet een hele lekkere vakantiebestemming is. Het is zelfs levensgevaarlijk. Venus is de heetste planeet in ons zonnestelsel. De Nederlandse zomer houdt nog niet over, maar met de 470 graden Celsius op Venus zouden wij ook niet heel tevreden mee zijn. Ook hebben wij liever de Hollandse motregen dan de zwavelregen waar ze op Venus aan moeten geloven. Daar is geen paraplu tegen bestand kunnen we je vertellen.

Belachelijk

Alle gekheid op een stukje: het is natuurlijk een belachelijk idee om met duizend mensen richting Venus af te reizen. OceanGate is al verantwoordelijk voor vijf doden en dat aantal kan alleen maar oplopen als Söhnlein niet heel snel z’n gezonde verstand gaat gebruiken. Laten we hopen dat de plannen voor dit nieuwe avontuur heel snel in de prullenbak verdwijnen!
Delen met
Ook interessant