Piloot van de verdwenen onderzeeër blijkt familie van op de Titanic overleden stel

Sommige verhalen krijg je niet verzonnen al wil je het nog zo graag. Laatst brandde het kampvuur weer en vertelden we jullie over een piloot die tweemaal dronken een vliegtuig in het centrum van NYC landde. De WTF-factor kwam al redelijk hoog. Het verhaal van vandaag lijkt wat minder leuk af te lopen, maar is ook vrij bizar. De piloot van de onderzeeër die vermist is geraakt onderweg naar het wrak van de Titanic, blijkt familie te zijn van een stel dat overleed op, tromgeroffel… de Titanic.

Titanic Onderzeeër

Afgelopen zondag begon de prijzige expeditie naar het wrak van ’s werelds beroemdste boot: de Titanic. Zou de boot vernoemd zijn naar die mooie film met Leo DiCaprio? Met vijf mensen aan boord en een zuurstoftank waarvan de bodem redelijk in zicht begint te raken wordt het steeds lastiger om positief te blijven.

We hebben ondertussen meningen gehoord van flink wat professionals: van 0,1% procent kans om de sub nog op tijd te vinden tot mensen die de kans op overleving vrij groot achten. Wat er waar is? Geen idee, maar haast zal er wel gemaakt moeten worden.

Stockton Rush

De CEO van OceanGate, Stockton Rush, is ook meteen de piloot van de onderzeeër. Normaal gesproken baantjes om trots op te zijn, deze dagen misschien net wat minder (zonder een schuldige aan te wijzen). Deze Stockton was ook voor zijn onderwatermissies al verbonden met de Titanic. Sinds zijn huwelijk is hij namelijk direct verbonden met een bekend koppel dat overleed op het beroemde schip.

Stocktons vrouw, Wendy Rush, is een directe afstammeling van Isidor en Isa Straus. Isidor klinkt alsof hij recht uit Lord of the Rings komt, maar was een van de rijkste personen aan boord van de Titanic. Zijn knaken had hij verdiend als mede-eigenaar van Macy’s, een groot warenhuis in ‘murica. De twee worden ook afgebeeld in de film, je weet wel, Titanic.

Isidor wilde geen plekje op de reddingsboot innemen terwijl er nog vrouwen en kinderen werden gered. Zijn vrouw Ida wilde niet zonder haar geliefde de boot verlaten en bleef bij hem. Heel nobel, maar het betekende helaas wel het einde van de lovebirds. Isidor en Isa waren de groot-grootouders van Wendy Rush, wiens man nu ergens diep in de Atlantische Oceaan rondzweeft. Laten we maar hopen op het beste.

Titanic
Isidor en Isa Straus. Foto: Wikimedia

 

Reageer op artikel:
Piloot van de verdwenen onderzeeër blijkt familie van op de Titanic overleden stel
Sluiten