Tammi is 49 jaar oud en begon haar vegan-lifestyle in de 70’s, nadat ze een boek las over de mishandelingen van
dieren op boerderijen. De moeder uit Victoria, Australië nam tien jaar
terug voor het eerst in jaren een stuk
vlees. Dat was zo’n geweldige ervaring dat zij en
haar man Stuart wat onderzoek deden. Daar kwamen ze tot de ontdekking dat ze de kost konden verdienen doormiddel van kleinschalige landbouw. Met de nadruk op het correct en rechtvaardig behandelen van de dieren.
De slager vertelt: “Mijn reis van hersenloze industriële eter naar vegetarisch tot ethische alleseter leidde me naar het beroep van varkensboer. Op die manier probeer ik bij te dragen aan de groeiende beweging om varkens en pluimvee terug uit stallen en op paddocks te krijgen. We kweken, slachten en genezen
nu al ons vlees en bedienen 80 huishoudens van onze bloeiende, door de gemeenschap ondersteunde landbouw boerderij.” Tammi
en haar man runnen het bedrijf nu al voor acht jaar lang: Jonai Farms and Meatsmiths. Mooi toch. Is ze nog van grotere waarde ook. Waar een stukje vlees al niet toe kan leiden!