Spotify komt met Supremium, een abonnement met betere audiokwaliteit

jun 23 2023, 21:00 Entertainment
header 6
Muziek luisteren doen we allemaal. Als het niet via de radio is, doen we het wel via apps zoals Apple Music en Spotify. Dit willen we natuurlijk allemaal het liefst in met een zo hoog mogelijke audiokwaliteit, en laat laatstgenoemde bedrijf volgens de geruchten nou bezig zijn met een nieuw (duurder) abonnement.

Supremium

Spotify zou binnenkort het langverwachte duurdere abonnement met een betere audiokwaliteit introduceren. Het bedrijf hoopt daarmee meer inkomsten binnen te halen, of dat ook gaat werken is nog maar de vraag. Concurrenten Apple en Amazon bieden namelijk al langer soortgelijke functies, maar dan zonder meerprijs.
Het duurdere abonnement wordt door Spotify-medewerkers intern 'Supremium' genoemd, wat aangeeft dat het een niveau hoger is dan het normale Premium-abonnement. Dat schrijft Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen. Onderdeel van het nieuwe abonnement wordt de langverwachte HiFi-functie voor 'lossless' geluidskwaliteit. Op kwalitatieve speakers of koptelefoons is dan meer diepte en detail in de muziek te horen.
Het Zweedse bedrijf zei begin 2021 al te werken aan het HiFi-abonnement, maar daarna werd de introductie uitgesteld. De nieuwe abonnementsoptie wil Spotify eerst buiten de VS lanceren, schrijft Bloomberg.

Luisterboeken

Dat is niet het enige waar Bloomberg het over had. Bij het huidige Premium-abonnement komt toegang tot luisterboeken als optie erbij, volgens Bloomberg. Abonnees krijgen dan toegang tot een bepaald aantal uur aan audioboeken per maand of een beperkt aantal titels; welke van de twee opties het wordt, weten ze niet. Momenteel verkoopt Spotify de luisterboeken per stuk aan gebruikers.

Mogelijke prijsverhoging

De Zweedse streamingdienst heeft vorig jaar in tientallen landen zijn prijzen verhoogd maar in Nederland kost een abonnement op Spotify Premium nog altijd 10 euro per maand. Apple verhoogde vorig jaar de prijs van Apple Music van 10 euro naar 11 euro per maand. Geen al te hoge prijsstijging, maar toch. Je bent in totaal toch weer een maand extra kwijt dankzij die verhoging.
Delen met
Ook interessant