1. Home
  2. Door deze truc val je sneller in slaap

Door deze truc val je sneller in slaap

01 jun , 20:58 Entertainment
pexels olly 3768582
We kennen het wel, ontzettend vermoeid zijn. Niet kunnen wachten tot dat je eindelijk met je hoofd je kussen raakt en kan beginnen aan een goede nachtrust. Maar dan slaat het noodlot toe, je kan niet meer slapen. Plots voel je je niet meer moe of beginnen je gedachten de overhand te nemen en voor je het weet lig je uren te piekeren.
Als je moeite hebt met in slaap vallen lijkt dit de truc te zijn die je verlost van al dat woelen en piekeren. Zeker als je alles al hebt geprobeerd en niks voor je lijkt te werken, zoals het afspelen van geluiden en schaapjes tellen – is er nu Dr. Scott Walter die via een TikTok haarfijn uitlegt wat je moet doen om toch zo snel mogelijk in slaap te vallen.
Cognitieve schuffling
Er schijnt een truc te zijn die ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt. En nee, dat is geen fles rode wijn soldaat maken. De Amerikaanse dr. Scott Walter geeft in een TikTok uitleg over de handige mentale truc die je zou helpen binnen no time knock-out te zijn, namelijk doormiddel van cognitieve schuffling. Het draait hierbij om het afleiden van je geest van bewuste gedachtepatronen die je wakker houden. De truc bootst een soort micro-dromen na, waardoor je brein weet dat het veilig is om in slaap te vallen.
Hoe het werkt
Er zijn een paar manieren om dit uit te voeren, volgens Dr. Walter. Eén manier is gewoon denken aan willekeurige woorden of objecten die niet echt iets met elkaar te maken hebben. Bijvoorbeeld: koe, blad, sandwich, boter, lever. Gewoon willekeurige woorden die nergens op slaan.
Maar voor degenen die denken dat dat te veel werk is, is er nog een andere manier om het te doen. Eerst kies je een letter van het alfabet. Dan begin je je hartslag te tellen en om de acht slagen, denk je aan een woord dat met die letter begint.
Als je cognitieve schuffling zo snel mogelijk onder de knie wil krijgen, denkt neurowetenschapper Dorsey Standish dat je een 'basiswoord' moet kiezen, bijvoorbeeld het woord ‘ontspan’. Hij adviseert mensen om te beginnen met het voorstellen van woorden die ook met 'O' beginnen, bijvoorbeeld ovaal, opa of octopus. Wanneer je aan alle woorden met een 'O' hebt gedacht, ga je door naar de volgende letter in 'ontspan', wat ‘N’ zou zijn. Standish zegt dat je dit proces moet herhalen totdat je in slaap valt, wat meestal tussen de 10 en 15 minuten duurt. Slaap lekker.
Delen met
Ook interessant