Een fanatieke brouwer gebruikte meer dan 500 waanzinnig hete Carolina Reaper-chili's om het heetste biertje brouwsel te maken. In afwachting van officieel antwoord van Guinness World Records, heeft door een brandweermannen opgerichte Virginia-brouwerij waarschijnlijk 's werelds pittigste
bier gemaakt. Dit dankzij de toevoeging van de hete pepers voor een vurige smaak.
Serieus pittige shit
Volgens de website van de University of Mary Washington werkte de Maltese mede-eigenaar Ray Parrish samen met zowel een huidige hoofdvak biochemie als een professor aan het Department of Chemistry and Physics van de school om de hitte van het bier te bepalen. Dat noemen we nou serieus pittige shit. Het team, beveiligd met ventilatiekappen en beschermende kleding, bepaalde de concentratie capsaïcine en dihydrocapsaïcine in het bier en gebruikte de Scoville-warmte-index, die de chili-warmte berekent (het bier heeft een eindwarmte van 400.000+ SHU). SHU staat voor de sterkte van de pepers, tering heet dus.
Samen waren de drie in staat om het warmteniveau van de Signal One 2.0 ananas IPA vast te stellen - wat Parrish beschrijft als een "echte chemische soep."
Nog geen record
Het enige dat Parrish nu nog moet doen is de resultaten indienen bij Guinness, dat nog geen record heeft voor 's werelds meest pittige bier. "Mijn hypothese is dat een Guinness World Record een boost zal geven aan het zakendoen, vooral bij bezoekers van het gebied die op zoek zijn naar een unieke ervaring en 'chili-head' bestemmingstoeristen," aldus Parrish.
"Het bier zelf is goed", zei een drinker op de biersite Untappd. "De komende minuten waren dat niet." Dat begrijpen wij heel goed meneer. Dat zal een pijnlijk potje drukken zijn de volgende dag.