5 tips die jouw overkapping transformeren in een man cave

jul 28 2023, 14:10 Entertainment
depositphotos 338135214 s
Een overkapping is meer dan een buitenruimte. Het is de plek waar je na een lange werkdag tot rust komt, de plek waar je vrienden ontvangt en wellicht doch waarschijnlijk de enige plek waar je van je vriendin de vrije hand in de aankleding krijgt. Of je nu een overkapping beschouwt als feestlocatie voor een biertje met vrienden of juist ziet als een privéplek om helemaal tot rust te komen, een overkapping tover je snel om tot man cave. We zetten vijf tips op een rijtje om de ideale man cave te maken.

Thrift tweedehands

Een stijlvolle man cave hoeft geen fortuin te kosten. We raden je aan om je meubels en decoratie tweedehands op de kop te tikken. Niet alleen om je zuurverdiende geld in je zakken te houden, maar ook omdat tweedehands meubels en decoratie juist zorgt voor extra karakter. Als je het ons vraagt is een man cave bij uitstek dé plek in huis waar geleefd mag worden, dus dat mag er ook zo uit zien! Zoek naar vintage leren bankstellen en fauteuils voor een retro uitstraling. Zorg er wel voor dat de meubels een afspiegeling van jouw stijl zijn.

Plaats glazen schuifwanden

De meeste mensen hebben een overkapping aan huis of een losstaande schuur in de tuin. Een ruimte met potentieel, maar vaak onbenut. Glazen schuifwanden zijn echt onmisbaar als je hier een volwaardige leefruimte van wil maken Ze maken redelijk voordelig van je overkapping een tuinkamer en beschermen jou en het interieur tegen regen en wind. Daarnaast zorgen ze voor een robuuste, industriële uitstraling, vooral in combinatie met een houten overkapping.

Kook in een eigen buitenkeuken

Een man cave is niet compleet zonder de mogelijkheid om je gasten een hapje en drankje aan te bieden. Je kunt natuurlijk kiezen voor een friteuse of airfryer, maar een buitenkeuken geeft je zó veel meer. Een buitenkeuken kun je eenvoudig zelf van hout op maat maken en indelen zoals jij dat wilt. De afgelopen jaren hebben we een enorme opmars gezien van buitenkeukens met geïntegreerde barbecue en mini-koelkast en wij begrijpen wel waarom. Een buitenkeuken is dé eyecatcher van jouw man cave. Een tuinfeest organiseren was nog nooit zo leuk!

Technologie is onmisbaar

Wat is een man cave nou zonder gadgets en multimedia entertainment? Zorg voor een grote televisie of beamer en plaats een geluidsinstallatie. Of je nu voetbal kijkt met vrienden, de Playstation aanzwengelt of een zomeravond filmmarathon met je partner houdt: zorg dat jouw man cave in alle mogelijkheden voorziet. Met name houten overkappingen zijn erg geschikt! Je hangt eenvoudig installaties op en kunt de kabels achter het hout verbergen.

Voeg een eigen twist toe

Om jouw man cave ook echt als jouw eigen plekje in huis te laten voelen, raden we je aan om zo veel mogelijk persoonlijkheid toe te voegen. Kijk, het is leuk om een vintage reclamebord van een willekeurig biermerk aan de wand van je overkapping te spijkeren, maar het is nog veel leuker om daar een foto van jou en je vrienden op te hangen.
Gebruik de beschikbare ruimte om een eigen twist aan je overkapping te geven. Hang sportmedailles op, hang posters van je favoriete film aan de muur en laat je hobby’s zien. Houd je van muziek? Hang vinyl platen van je favoriete bands op. Houd je van voetbal? Hang het shirt van je favoriete team aan de gevel. Door de ruimte te vullen met betekenisvolle decoratie, voelt je man cave automatisch als verlengstuk van jouw persoonlijkheid.

Conclusie

Bij het verbouwen van een overkapping tot man cave draait alles om het verbinden van jouw persoonlijkheid en interesses met de ontspanningsmogelijkheden. Jouw man cave is jouw eigen walhalla waar je tot rust komt en tijd doorbrengt met dierbaren. Met deze vijf tips maak je een stijlvolle, functionele man cave waar je vrienden jaloers op kunnen zijn! Dus, rol je mouwen op en laat je creativiteit de vrije loop en bouw jouw overkapping om tot een ware man cave.
Delen met
Ook interessant