Dit zijn de 5 lekkerste kerstcocktails

24 dec 2022, 19:30 Entertainment
kerst cock

Waar worden we hartstikke blij van? Inderdaad, een lekker drankje. Tijdens binnenkomst, als aperitief of als afsluiter. Het is eigenlijk nooit mis. Met de kerst pakken we graag net even wat extra uit. Daarom zetten we voor jou de 5 lekkerste kerstcocktails voor je op een rij!

Holiday Cranberry Aperol Spritz

Ingrediënten:
90 ml Aperol
90 ml Prosecco
15 ml Cranberry siroop
Soda water of bruiswater
Ijs
Garnering: Rozemarijn en gedroogd citrus schijfje

Recept:
Makkelijker gaat het niet worden. Schenk de ingrediënten in een glas. Roer het even door. Voeg vervolgens goed wat ijs toe en garneer met rozemarijn en een gedroogd citrus schijfje. Voila!

Holiday Mezcal Sour

Ingrediënten:
15 ml kaneel siroop
20 ml citroen sap
20 ml granaatappelsap
20 ml Amaro Nonino
45 ml Mezcal
1 eiwit
Garnering: gedroogd citrus schijfje

Recept:
Shake de gehele bedoeling met een cocktailshaker. Schenk het vervolgens in een gekoeld coupe glas en garneer met een gedroogd citrus schijfje. Merry Christmas!

Smoked Apple Wiskey Tonic

Ingrediënten:
60 ml Appel Whiskey
120 ml Appelsap
Tonic water
Garnering: Kaneelstokje en rozemarijn

Recept:
Steek het kaneelstokje aan een laat dit 1 tot 2 minuten roken in het glas zodat de aroma’s in het glas komen. Vul het glas vervolgens met ijsklontjes. Voeg alle ingrediënten toe en mix deze door elkaar. Maak het drankje af met de garnering!

Negrocho

Ingrediënten:
30 ml Bacardi Reserva Ocho rum
30 ml Martini Riserva Speciale Rubino
30 ml Martini bitter likeur

Recept:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mix glas gevuld met een blok ijs. Roer tot de cocktail lekker koud is. Zeef het drankje vervolgens in een mooi glas met een flink blok ijs en garneer met en schijfje sinaasappel. Zo kom je in Caribische sferen tijdens het kerstdiner.

Baileys tiramisu

Wil je het dessert combineren met een alcoholische versnapering? Ga dan voor de Baileys tiramisu.

Ingredienten:
100 ml Baileys Original
100 ml hete koffie
20 gr fijngemalen chocoladebrokjes (hoe fijner hoe beter)
2 el bruine suiker
60 gr lange vingers
120 gr mascarpone
Garnering: Cacaopoeder, chocolade koffiebonen en/of chocoladeschaafsel

Recept:
1.Doe de koffie, chocolade en suiker in een kommetje en roer tot je een glad mengsel hebt.
2.Dan pak je de blender erbij. Stop daar de Baileys, lange vingers en ijsklontjes in. Druk vervolgens op de startknop en ga door tot het een egaal mengsel is.
3.Pak de mascarpone erbij en doe het in een kom. Vul dit aan met het mengsel uit de blender. Spatel de prutjes door tot je een gladde massa hebt.
4.Pak twee martiniglazen en vul deze met het koffiemengsel uit stap 1 en schep er de mascarpone mix van stap 3 bovenop.
5.Garneer met cacaopoeder en besprenkel met koffiebonen en chocoladeschaafsel. Bon apetito!

baily
Delen met
Ook interessant