Jouw droomhuis staat bij deze in Zwitserland

apr 03 2023, 7:17 Entertainment
ch villacourbe 3
Soms lijkt Zwitserland een soort sprookjesland. Hoe kun je nu de mooiste natuur, de beste kaas, geweldige chocola en briljante horloges allemaal bij elkaar gooien? En dan is het ook nog eens een soort belastingparadijs en een uitmuntende bestemming voor je wintersport. Voor het gemak toverden ze ook de beste tennisser even tevoorschijn. Toch schijnt het echt te bestaan.
En wat blijkt nu? Ook de architecten in het mooie alpenlandje zijn niet op hun achterhoofd gevallen. Wat heet. In Cologny, een exclusieve buitenwijk aan het meer van Geneve, vind je Villa Courbe. En geloof ons, daar wil je wonen.

Villa Courbe

Natuurlijk. Het meer van Geneve, hoe kan het ook anders? Met de precisie van een Zwitsers uurwerk koos de architect het mooiste stukje Zwitserland voor dit prestigeproject. In 2018 rees daar ineens een waar paleis uit de grond. Op een perceel van bijna 4.500 m, heb je als eigenaar nu alles wat je je maar kunt wensen. Courbe is een moderne villa die niet zou misstaan in een Bondfilm. Je kijkt door reusachtige, glazen puien uit over je achtertuin met zwembad. Toch vrezen wij dat je daar weinig oog voor hebt als niet veel verder de schoonheid van het meer van Geneve op jouw blik ligt te wachten.

SAOTA

De villa werd bedacht door de architecten van SAOTA. Het bureau wordt geleid door zeven personen die prachthuizen bouwden op zes continenten. Dit levert ze sinds 1995 tal van internationale architectenprijzen op. Vooral in thuisland Zuid-Afrika kunnen de werken van het architectenbureau op veel waardering rekenen. Ze bouwen niet alleen mooie bouwsels, ook houdt SAOTA altijd rekening met de omgeving.
Toen het hoofdkantoor in Kaapstad werd gebouwd, realiseerden ze zich plots dat een stuk van het zicht op de iconische Tafelberg weg zou vallen door hun nieuwe toren. De bouw werd stilgelegd, het dak werd opnieuw ontworpen en de Tafelberg bleef in zicht. “Dat uitzicht is cruciaal, daar kun je niet zomaar iets voor zetten”, vond oprichter Stefan Antoni.

Verhuizen?

Ben je nu overtuigd geraakt van Villa Courbe en ga jij jouw spaarpot stukslaan om naar Zwitserland te verkassen? Dan staat je een flinke verhuizing te wachten. En om nu twintig keer op en neer te tuffen tot je al je spulletjes hebt waar je ze hebben wil, is ook zowat. Dan kun je beter een verhuisbedrijf inhuren. Hoe chill is dat! Die komen gewoon met een vrachtwagen je spullen ophalen (sjouwen zelfs de moeilijke spullen naar buiten) en karren het naar je nieuwe osso. Kun jij lekker met je luie reet naar Geneve vliegen. FHM’s aanrader? Nouwens verhuizingen . Nodig je ons wel uit als ze alles af hebben gezet? Wij willen dat zwembad best eens proberen.
Delen met
Ook interessant