Jack Daniel’s komt met nieuwe knaller in de vorm van Jack Daniel's Bonded Rye

jun 05 , 16:55 Entertainment
jack daniels bonded rye
De knappe koppen van de Jack Daniel’s distilleerdij hebben een heerlijke gloednieuwe whisky gemaakt: Jack Daniel's Bonded Rye. Het is de nieuwe toevoeging aan de Bonded Series, die op Vaderdag uit zal worden gebracht. Een krachtige, kwalitatieve whisky die garant staat voor een welverdiend geniet momentje.

Jack Daniel’s

Jack Daniel’s is al ruim 150 jaar een trouwe vriend onder de whiskeyliefhebbers. Het bekende recept is bij ons allen bekend, maar nu worden we getrakteerd op een nieuwe Whisky. Master Distiller Chris Fletcher heeft na de Jack Daniel’s Bonded en Jack Daniel’s Triple Mash uit de Bond Series zich weer weten te onderscheiden met de nieuwe toevoeging Bonded Rye.

Bonded Series

De Bonded Series heeft een eeuwenoud productieproces die uniek is. De whiskeymakers volgen namelijk de Bottled-In-Bond Act die in 1897 is opgesteld. Dan vraag jij je vast af, wat zijn dit voor James Bond achtige allures? Nou, we verklappen je dat het minder actie bevat, maar juist veel wachttijd waardoor de kwaliteit flink omhoogschiet. Zo moet de bottled-in-bond Whisky uit één distilleerseizoen komen en door één distilleerderij gemaakt zijn. De whisky wordt op 50% ABV gebotteld en heeft minstens 4 jaar gerijpt in een van de officiële bonded-opslaghuizen.
scherm afbeelding 2024 06 04 om 3

Het recept

Waar het nieuwe recept uit bestaat? De Tennessee Rye whiskey bestaat voor 70 procent uit rogge, 18 procent uit mais en voor 12 procent uit gemoute gerst die gerijpt is op whiskyvaten van Amerikaans eikenhout. Dit alles in combinatie met 100 procent Jack geeft een whisky met tonen van gedroogde fruit en subtiele hints van toffee. Met aroma’s die overgaan in een gedurfde, complexe en gebalanceerde smaak met een kruidige afdronk van rogge. Hoe jij je whisky ook drinkt, met of zonder ijs, dit klinkt als een genot voor de smaakpupillen.

Ingrediënten

60 ml Jack Daniel’s Bonded Rye 30 ml Zoete vermouth
2 – 3 dashes Angostura bitters

Instructies

Vul een shaker of een mixing glass met ijsblokjes. Voeg de drie ingrediënten toe. Roer 20 tot 30 seconden door. Schenk de cocktail door een strainer uit in een koud martiniglas. Garneer met een Marachino-kers.
scherm afbeelding 2024 06 04 om 4

Op Vaderdag voor het eerst proeven?

Op Vaderdag is Jack Daniel’s Bonded Rye voor het eerst te proeven in Nederlandse bars! Zes cocktailbars in Amsterdam maken speciale cocktails met de nieuwste Jack Daniel’s Bonded Rye, die vanaf 16 juni te bestellen is. Je kan ervan genieten bij Door74, Flying Dutchmen Cocktails, Lotti’s, Pulitzer’s Bar, Sins of Sal en Law & Order. Deze laatste bar gaat nog een stapje verder in de nieuwste expressie van de Bonded Series. Law & Order creëert de ultieme Vaderdag met een exclusieve proeverij van de hele Bonded Series, compleet met bijpassende hapjes van Michelinster Restaurant Daalder. Met de 'deepen the bond' coversations starter gaan gesprekken tussen vaders, zonen en dochters als vanzelf de diepte in.
Een onvergetelijke Vaderdag creëren? En samen de Jack Daniel’s Bonded Rye als eerste proeven bij een van deze bars? Reserveer nu voor de Law & Order Father’s Day Tasting !
Delen met
Ook interessant