Jack Daniel komt met extra batch van jubileumexemplaar

mrt 22 2023, 20:00 Entertainment
jack daniels 10yo 768x497 1
Whisky is goed spul. Maar wat is er nu nog beter dan whisky? Precies. Hele oude whisky. Dat ‘ie goed lang heeft gerijpt (het liefst in verschillende vaten) om extra veel smaak te ontwikkelen. Laatst vertelden we je al over een fles van Highland Park van 54 jaar oud en nu komen de whiskybazen van Jack Daniel met een extra batch van hun jubileum exemplaar.
Oke, aan de 54 jaar van Highland Park kunnen ze niet tippen. Maar er was reden voor een feestje, en daar hoort natuurlijk een bijzondere fles bij.

Jack Daniel Tennesee Whisky

Het feestje is al wel weer even geleden. In 2021 vierde de Amerikanen hun 100-jarig jubileum. Om dat te vieren lanceerden ze een exclusieve fles met 10 jaar oud vuurwater erin. Die waren uiteraard als de wiedeweerga uitverkocht. Als je nu nog een fles online vindt, betaal je je helemaal blauw.
Om onze whiskyliefhebbers tegemoet te komen, brengt J.D. nu twee extra flessen op de markt. Eentje van 12 jaar, en nog een batch van het 10 jaar oude spul. “De Jack Daniel-branderij is een van de meest complete in de wereld”, vertelt meesterbrander Chris Fletcher in een statement. “We hebben het voorrecht dat een rijke historie hebben waar we inspiratie uit kunnen putten. Zo kunnen we premium whisky’s blijven maken die dicht bij onze afkomst blijven.”
Deze whisky kent een rijke graanverdeling. 80% is mais, 12% gemoute gerst en de laatste 6% neemt rogge voor zijn rekening. Hij is gerijpt in vaten van gebrande, witte eik en komt uit op een alcoholpercentage van 53,5%. Volgens Jack Daniel proef je zoete en romige tonen van pijptabak, gekruide eik en butterscotch. Voor de 12 jaar-fles betaal je $70. De nieuwe batch 10 jaar oude whisky gaat je $80 kosten. Je moet alleen wel naar Amerika om er eentje te bemachtigen.
jack daniels scaled 1
Foto: Jack Daniels
Delen met
Ook interessant