Verkoop van Hot Chip Challenge verboden in de hele Europese Unie

feb 12 , 18:58 Entertainment
depositphotos 210640208 s
Na de roulette chips van Doritos leken de scherpe challenges niet aan te slepen. Op verschillende social media kanalen verschenen er beelden van mensen die de scherpste dingen aten. Zo ontstond ook de Hot Chip Challenge, één chipje dat samengesteld is uit vier hete pepers.
Vorig jaar is er in de Verenigde Staten al iemand overleden door het eten van een vergelijkbaar chipje. Daar werd de productie en verkoop van dat product al verboden. De EU volgt nu het voorbeeld dat België eerder al gaf en verbiedt nu hier ook de verkoop en productie van de hete chips.

Hot Chip Challenge

Vier hete pepers gecombineerd in 1 chipje, het klinkt alleen al als een verschrikking. De inmiddels verboden challenge zou onder andere bestaan uit de Carolina reaper . Deze peper staat bekend als de heetste peper ter wereld. Alleen deze peper scoort op de Scoville-schaal al 2.2 miljoen. Even voor je idee, de warmste variant van Srirachasaus scoort rond de 7000 op deze schaal. Het is dus ook geen verassing dat de Chip wordt geleverd met een veiligheidshandschoen om het scherpe chipje veilig op te kunnen pakken.

Verboden

Nadat er in september vorig jaar een 14-jarige jongen uit Amerika overleed door de gevolgen van de challenge is de productie en verkoop daar direct gestopt. De producent van de challenge gaf echter aan dat de chips volledig voldeden aan alle gestelde eisen voor de voedselveiligheid. Duitsland was in Europa de koploper als het ging om verbieden van het populaire chipje. Eind 2023 volgde België dit voorbeeld en nu is het dus in de volledige EU verboden. Andere hete challenges blijven wel bestaan. Zo kun je online hele peperpakketten bestellen waarbij de inhoud varieert van mild pittig tot extreem pittig. Op Youtube- en TikTokaccounts is het nogsteeds populair om hete pepers te eten.
Delen met
Ook interessant