Het nieuwe HM8 Mark 2-horloge van MB&F is geïnspireerd op de Porsche 918 Spyder

jun 21 2023, 12:00 Entertainment
hm803
De Zwitserse horlogemaker heeft een tweede versie gedropt van de op auto's geïnspireerde Horological Machine No. 8, genaamd de Mark 2. Of kortweg de HM8 Mark 2. Deze keer ontleent de unieke behuizing van het uurwerk aan een van de dikste supercars in de recente geschiedenis, de Porsche 918 Spyder. De MB&F HM8 Mark 2 is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen.

MB&F

Het zou voor iedereen die bekend is met de horloges van MB&F, met name de Horological Machine-lijn, geen verrassing moeten zijn dat oprichter Maximilian Büsser ooit auto's wilde ontwerpen. Nergens komt dit zo duidelijk naar voren als in de looks van de eerste HM8, die in 2016 werd uitgebracht.
Het buitenwerk van het eerste uurwerk was eigenlijk een onderstel met twee rolbeugels, net als die van de Can Am-raceauto. Deze keer heeft de carrosserie een structuur met dubbele rollen, zoals die van de 918 Spyder, met een old-school snelheidsmeter met een springuur en volgminuten. De structuur heeft ook een stuk saffierglas met dubbele koepel dat een onbelemmerd zicht biedt op de motor van het uurwerk eronder. De kast is gemaakt van Grade 5 titanium afgewerkt in British Racing Green of White Carbon Mocrolon. Het pakket wordt gecompleteerd door een band in contrasterende kleur gemaakt van kalfsleer (het groene horloge heeft een witte band, terwijl de witte variant juist weer een groene band heeft).

HM8 Mark 2

De HM8 Mark 2 mag dan een geheel nieuwe behuizing hebben, de beweging die hem aandrijft is dezelfde als die van zijn voorganger, inclusief de Girard-Perregaux-basis. Het uurwerk bestaat uit 247 componenten, waaronder 30 juwelen en een 22-karaats gouden opwindrotor (die op het witte horloge groen is afgewerkt).
De MB&F HM8 Mark 2, gaat je $ 78.000 kosten, dat is omgerekend een kleine € 75.000. Maar bekijk het positief, dat is minder dan 10 procent van de startprijs van $ 845.000 van de supercar waarop het horloge geïnspireerd is. Mocht je de groene versie van het uurwerk willen hebben, dan moet je er snel bij zijn. Er zijn namelijk slechts 33 eenheden van gemaakt.
Delen met
Ook interessant