Het goedkoopste huis van Nederland staat in Roosendaal

jul 10 , 21:00 Entertainment
955 2160
In tijden dat je per vierkante meter € 18 betaalt aan huur en een koophuis astronomisch duur is, is het vaak een betere keuze om op de zolderkamer bij pappie en mammie te blijven wonen. Vervelend voor jouw scharrel, maar wel goed voor de bankrekening. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn en het goedkoopste op Funda bewijst het.
Oké, je zult niet met het hele voetbalteam een raveweekend kunnen organiseren in dit knusse stulpje, maar om te wonen en werken kom je niets tekort. Dit tiny house van 33 vierkante meter in Roosendaal staat te koop voor een spotprijs van slechts € 64.000. Voor deze prijs krijg je een nieuw 'huisje', dat van alle gemakken is voorzien.

Key facts 

Wat? - unieke tiny house met goede voorzieningen
Waar? - Roosendaal, ideale locatie voor jou en jouw maten tijdens carnaval
Leukste feature? - aangrenzend terras met loungeset
Kost dat? - € 64.000 met een addertje onder het gras

Anders nog iets?

Menig man prefereert natuurlijk een vrijstaande villa met wit grindpad en Ferrari 488 Pista voor de deur, maar een oud gezegde luidt dat geluk in de kleine dingen zit. Dit 33 vierkante meter kleine kasteeltje is zo'n klein ding. Wanneer je de keiharde € 64.000 hebt neergelegd ben je de gelukkige eigenaar van een huis dat is uitgerust met een nieuwe keuken, ruime doucheruimte en terras waar jij en de liefde van je leven van de zon kunnen genieten.
De woning wordt verwarmd middels meerdere elektrische kachels en op het dak van deze kavel zijn acht zonnepanelen geplaatst. Hierdoor is niet alleen de huurprijs en lening die je op de woning afsluit erg laag, maar ook de energierekening. Er is natuurlijk wel één voorwaarde op deze laatste en dat is dat de zon ooit nog eens gaat schijnen. Enfin, het 'huisje' staat op een perceel van 2605 vierkante met een skate- en atletiekbaan en op enkele minuten lopen van het station.

Addertje onder het huis

Iets wat té mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook. Dit is dan met dit tiny house dan ook niet heel veel anders. Zo kun je de € 64.000 niet als hypotheek krijgen en moet het bedrag neer worden gelegd uit eigen kapitaal of via een lening. Mocht je deze € 64.000 hebben neergelegd ben je nog steeds niet klaar. Naast vaste kosten die je – helaas – moet afdragen aan derden, betaal je ook nog eens extra € 316 huur per maand. Hiernaast loopt de huidige huurovereenkomst tot eind 2027. Mocht deze na deze tijd niet worden verlengd moet je het huis verplaatsen naar een andere locatie. 
Foto's: Funda & C&R Makelaars
Delen met
Ook interessant