Elon Musk wil het liefst een chip in onze hersenen planten

sep 31 2020, 22:00 Entertainment
neuralink installation
Een computer in je brein. De meeste mensen krijgen er rillingen van, maar Elon Musk zou het liefste een chip in iedereens hersenpan terugzien. Aangezien de proefpersonen nog niet in de rij staan, probeerde hij het eerst uit op een varken.

Elon Musk

Naast het maken van elektrische auto’s en ruimteschepen, heeft Elon Musk nog een hobby: breincomputers maken. Het bedrijf Neuralink maakt chips die in je hersenen worden geïmplanteerd om zo bepaalde ziektes of andere zenuwaandoeningen te kunnen verhelpen. Het klinkt allemaal wel een beetje sci-fi, maar de 49-jarige miljardair flikt het wel. De tweede versie van het apparaatje is onlangs gelanceerd en heeft veel nieuwe dingen aan boord. Het apparaatje werd namelijk eerst achter het oor geplaatst, maar dat is nu verleden tijd. Er wordt een gat geboord in je schedel, chipje erin en vervolgens weer dichtgenaaid. En dit allemaal door een robotchirurg. Voor een paar duizend euro en een uurtje van je tijd ben jij voorzien van een computer in je brein.


Test

Om te kijken wat de chip al kan stopte Musk hem in een varken. Zodra de varkens iets roken gaf de chip dit door. Maar wat hebben wij er dan aan? De chip lijkt op een smartphone in je hoofd. Met een aantal sensoren meet hij bijvoorbeeld je temperatuur of laat muziek afspelen. De chip is momenteel alleen te gebruiken aan het oppervlak van de hersenen. Bij de Neuralink Progress Update zei Elon Musk: “We kunnen straks blindheid genezen. Blindheid, verlamming, doofheid, je kunt een hoop genezen door slechts in de cortex (de bovenste lagen van het brein, red.) actief te zijn.” Opladen doe je ‘s nachts door een kabel op je hoofd te plakken. Dat klinkt ons nog niet echt heel jofel in de oren, dus dat lijkt ons een verbeterpuntje. Verder heeft Elon Musk het over gamen met de chip of zelfs geheugens op te slaan. Altijd handig als je die zwarte gaten van je uit de hand gelopen stapavond kan terughalen.
neuralink installation
neuralink pig presentation feature image 08282020 1024x577
Delen met
Ook interessant