Deze twee nieuwsberichten over ADO-coach Petrovic is de voetbalwereld in een notendop

feb 07 2017, 14:45 Entertainment
petrovic
Voetbalclub haalt een nieuwe trainer vol goede moed binnen. Met deze zal de weg naar boven worden ingezet en zullen nieuwe successen aan de clubhistorie worden toegevoegd. Na een tijdje is het nieuwe trainer effect weg, de resultaten worden wat minder en de eerste fluitconcerten klinken vanaf de tribunes.
In de media wordt al gespeculeerd of de trainer de kerst zal halen. De clubleiding spreekt het volste vertrouwen uit in de hoofdtrainer. Nee hoor, hij hoeft absoluut niet te vrezen voor zijn baan. Een nieuwe verliespartij. Witte zakdoekjes op de tribune. Op maandag komt de clubleiding bijeen. De vergadering gaat absoluut niet over de trainer, die nog altijd helemaal de juiste man is voor de job. Een dag later is ‘ie weg.
Een scenario dat al honderdduizend keer is voorgekomen in de voetbalwereld, maar nog altijd een ongeschreven regel is in de voetballerij. Als de leiding van een club ‘het volste vertrouwen’ uitspreekt in een trainer, dan moet de trainer zich ernstig zorgen gaan maken. Precies wat is gebeurd bij Zeljko Petrovic van ADO Den Haag.
Onderstaande nieuwsberichten van het AD illustreren dat als geen ander. De eerste is op maandag, de tweede nog geen 24 uur later. Nu de koppen bij elkaar en maar hopen op het schokeffect.
Op maandag:
petrovic 1

Op dinsdag:
petrovic 2
Delen met
Ook interessant